120 лв. за вадене на кърлеж по време на лятната ни почивка. Това показа проверка на NOVA в частните медицински центрове по морските ни курорти.

Цените на здравните услуги по Черноморието са по-високи от миналото лято, а на много места специалисти въобще няма. Може ли минута преглед да ни струва 100 лв. И то без да получим касова бележка за медицинската услуга? За тарифите при лекарското обслужване това лято по морето – разказва Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

Това лято медицинското обслужване по морето е по-скъпо от миналото в много от центровете, сигнализират наши зрители. Цените на основни манипулации достигат рекордни нива. Първичният преглед при настинка или стомашно неразположение по време на лятната почивка ще ви струва средно 90-100 лв., показват ценоразписите на частните медицински центрове по морето.

Три пъти по-евтино ще трябва да платите, ако потърсите медицинска помощ в поликлиниките във Варна или Бургас – около 30 лв. Още по-големи са разликите при поставяне на инжекции, вадене на кърлеж или обработка на рана например. А тарифите за чужди туристи са двойни.