32-годишният Сам Кларк обяви, че е първият британец, заловил всичките 142 джобни чудовища в Обединеното кралство, съобщи в. „Дейли мейл", цитиран от БГНЕС. Кларк разказа, че играе непрекъснато, когато е буден, и е изминал толкова километри, че все едно е участвал в пет маратона.
Мъжът от Саутхамптън беше поканен в телевизионно шоу, за да разкаже за успеха си.  Кларк разкри пред аудиторията, че играта Покемон е подобрила физическата му форма и кондицията му.

Запитан от журналиста в студиото какво му носи играта, при положение че има четири деца и е зрял човек, Кларк отговори, че е спечелил по-добро здраве. „Заради Покемон отслабнах, прекарвах повече време навън и по-често извеждам децата", каза той. Кларк е изминал 225 километра в търсене на покемони.

Кларк, който работи в сервиз за поправка на мобилни телефони, изтъкна, че откакто играта стартира на 6 юли, е неотлъчно в търсене на покемони в околностите на Саутхемптън и Госпорт. По време на телевизионното гостуване Кларк беше придружен от жена си и децата си.