Oт съвсем малка Касандра де Пекол мечтае да обиколи света. Тя успява да сбъдне мечтата си на 27 години - и нещо повече - да постави световен рекорд. След като намира спонсори за да осъществи идеята си (която оценява на около 190 хиляди долара!), тя успява да обиколи най-големия брой възможно страни по света за възможно най-кратко време.
Сега американската, родом от Кънектикът, е първата жена, която е пътувала до 193 суверенни държави в света (плюс Косово, Тайван и Палестина, чиято независимост не е призната от всички).

Но Касандра държи официалния рекорд не само за първата жена, която е направила това, но и като най-бързия човек, който го е направил, като счупва предишния рекорд с половината от времето.Нейното пътешествие се казва "Експедиция 196" и трае общо 18 месеца и 26 дни. Тя заминава на околосветското пътуване на 24 юли 2015-а и се връща на 2 февруари 2017-а, с което поставя рекорда си.

Разноските й, които са на стойност 198 хил. долара, са покрити от няколко организации, компании и индивидуални дарители. Тя пътува от името на Международния институт за мир чрез туризъм (International Institute for Peace Through Tourism) и част от нейното пътуване включва срещите с политици и студенти, чрез които да промотира целите на института, които включват "мобилизиране на туристическата индустрия като водеща сила за намаляване на бедността".По време на експедицията Каси е и доброволец и на неправителствената организация Volunteering for Adventurers and Scientists for Conservation.

Началото е дадено от Портланд, Орегон в САЩ, а краят е в Исландия.

Приключението е придружено от много добре направен сайт, в който на карта са обозначени всичките държави, през които Касандра е минала (включително София, България).Бъдещите планове на Каси включват пътуване до Антарктика, а през юни тя ще обучава хора чрез курс, как да финансират своите собствени мечти да обикалят света.В галерията можете да видите някои интересни снимки от нейното пътуване, публикувани в нейните социалните медии - Facebook и Instagram, както и в сайта на експедицията.В това видео на CNN можете да видите още за приключенията на Каси: