Ядене на корем: Най-добрите хотелски закуски в света
Отминаха дните на скучната континентална закуска. Вместо това казваме "Добро утро" с кнедли, прошуто с нарязан пъпеш и яйца Бенедикт, пише Профит бг.
Вижте къде се сервират най-добрите хотелски закуски в света:
Peninsula, Париж
Закуската в луксозния Le Lobby включва традиционни европейски, американски и кантонски менюта и се сервира с поклон и в духа на някогашната епоха.
The Norman, Тел Авив
Със своите купчини маслини, персийски краставички и сладки чери домати, сутрините тук са истинско пиршество. Но върхът е шакшука – фантастично ястие с чушки, домати и яйце.
Бюфетът е снабден с тахини, халва и фета, не пропускайте и подсладеното пълномаслено мляко със заатар.
Ett Hem, Стокхолм
Наслаждавайки се на неповторимия дизайн на хотела, ще опитате от традиционния черен хляб, пушена сьомга, яйца, гранола и плодове.
Hotel del Russie, Рим
Пастелно розовото стълбище в двора се отваря към широка тераса, засенчена от палми и лимонови дървета, където можете да направите богата закуска с капучино, кростини, прясно изцеден портокалов сок и невероятното салуми.
Baccarat Hotel Ню Йорк
Със своите копринени стени, плюшени екопътеки, червени рози и, разбира се, кристални полилеи и свещници, Grand Salon на Baccarat Hotel ще ви предразположи да се насладите на уединена закуска.
Няма да се разочаровате, дори да заложите само на кроасаните, но палачинките не са за изпускане - пухкави, с меки краища, поръсени с пудра захар и поднесени с кленов сироп и масло.
Le Bristol, Париж
Емблематичната закуска в ресторанта на хотела, който има звезда Мишлен, е декадентско изживяване. Денят ви ще започне с шунка Парма и бурата, пушена сьомга и блини, сезонни плодове със сирена и рохко сварено яйце, покрито с хайвер, crème fraîche и ядливо листо от 23 карата злато.
Всичко се сервира върху ръчно рисуван порцелан от Лимож, придружено от шампанско.
Hotel d’Angleterre, Копенхаген
260-годишната гранд дама ще ви изненада с риба, меса и хляб, сервирани с изглед към Новия площад. Опитайте и скариди, пушена сьомга, пикантна херинга. Кроасаните се пекат ежедневно, а кифлите с мак и пълнеж от марципанова паста са божествени.
Hotel du Palais, Биариц
Тук сутринта може да започне със сезонни салати, омлет, домашен бриош, печени меса и плодови сладки и да й се наслаждавате до късно - което означава, че може просто да се прехвърлите на обяда.