Една от претендентките за корицата на американското списание Sport Illustrated е 25-годишната Камила Костек от американския щат Кънектикът. Момичето има доста миловидна външност, изразителни черти на лицето и прекрасни букли. Фигурата ѝ обаче за спортно списание е доста нестандартна - обиколката на бедрата и талията са далеч от тези на типичните моделки.

За разлика от повечето съвременни модели, Камила се обявява за естествената красота. Тя няма напомпано тяло, но това само краси момичето.  


"Отивайки на кастинги, трябва да покажете себе си от най-хубавата си страна. Затова когато отидох на кастинга на Sport Illustrated , беше приятно да вляза и да разбера, че те разглеждат кандидатурата ти без да гледат размерите", споделя Камила. 

Преди да попадне на кастинга на Sport Illustrated, Костек признава, че другите модни агенции направо са я гонили с думите, че ръстът ѝ не съответства на параметрите, а фигурата въобще. Но след като тя успя да стане една от претендентките за корицата на известното списание, Костек каза пред NY Post, че няма да изпусне шанса да наруши стандартите за красота.  


"Искам да ме гледат младите момичета и да не пълнят главите си с глупостите за определени параметри в модния бизнес. искам да знаят, че трябва да обичат своето тяло, каквото и да е то", казва още Костек.  Превод и редакция: БЛИЦ