Нова атракция за гостите си е подготвил Апарт хотел "Лъки Банско".
Двете стаи със загадки - Стая "Хакер" и Стая "Египет", предлагат един час  емоции, през който ще проверите логическото си мислене, доколко сте комбинативни, уменията си да работите в екип. И разбира се - много настроение в отборния хъс за победата!
 
И нещо съвсем уникално за България - пъзел стая "Египет" е първата в страната стая за игри, направена за по-малки деца. Вълнуващата експедиция "Египет" е за деца от 4 до 12 г.!
 
Предизвикателствата на  "Хакера" са за деца над 8 години и възрастни. Отборите, които приемат "хвърлената ръкавица" и влязат в стаите сред многобройните загадки и изненади, могат да са от двама до шестима човека.
 
Разбира се, децата няма да са сами. Участниците между 14 и 17 години трябва да са придружени от някой, който е навършил 18 години. Децата под 12 години трябва да са с възрастен.
 
Игрите не са страшни и са подходящи за всички възрасти. Заради силните емоции обаче, организаторите предупреждават да не участват хора със сърдечно-съдови проблеми. И - естествено - ако имате клаустрофобия.
 

При навременна заявка, могат да се приемат отбори и преди официалното работно време, което започва в 15 часа и е до към 22 часа.
 
За да се насладите на тези нови атракции в Банско, трябва online да резервирате дата и час за дадената стая. Регистрацията е по всяко време, но за да сте сигурни, че ще се вредите, добре е да дадете заявката по-рано. За уикендите е  препоръчително да се регистрирате седмица-две предварително.
 
Затова можете да видите календара на https://escapebansko.bg/bg/find-us.html и да си изберете дата и час. След това е лесно - апартхотел Лъки Банско - асансьора - долния етаж - двете ескейп стаи. И вълнуващите приключения започват! За да получите разяснения за условията на играта и отговори на въпросите си, трябва да сте там 15 минути преди началото.
 
Сами разбирате, че загадките няма да са загадки, ако ви разкажем какви приключения ви очакват в "Египет" и "Хакер". Сега го оставяме на въображението ви, още повече, че то ще ви трябва в стаите. А вие после също не разказвайте - изненадите трябва да се запазят и за другите!
 
Можем отсега да споменем обаче, че за решаването на загадките не са нужни някакви специални умения, познания и т.н. - дори срещу Хакера. Всичко е игра на логика и комбинативност. И страхотно забавление за отбора!
 
Това, че ще бъдете заключени в стаята, през 60-те минути, докато търсите успешните решения, не трябва да ви стряска и възпира. Това заключване е само за допълнително усещане за изолираност от реалния свят навън, за да се отдадете напълно на "новата действителност", в която попадате. 
 
През цялото време обучен екип ви наблюдава с камери и ако решите, вратата се отключва преждевременно, а вие си излизате в познатата реална обстановка. Съоръженията - разбира се - са напълно безопасни. Те всекидневно се проверяват от квалифициран технически екип. За вас остава само да се регистрирате и да се забавлявате.
 
Кое предизвикателство избирате - "Египет", "Хакер", или и двете?
 
https://escapebansko.bg/bg/
https://escapebansko.bg/bg/information.html
https://escapebansko.bg/bg/faq.html