Малолетно момче хвърчи с кола в Лом, алармираха жители на крайдунавския град пред BulNews. 13-годишният Д.С. се хвали в ТикТок как шофира лекия автомобил „Шевролет“ на дядо си.  


Профилите на хлапака в социалните мрежи изобилстват от снимки на колата с регистрационен номер М 1247 СА. В платформата за видеосподеляне ТикТок пък има множество клипове. На тях не се вижда лицето на шофьора, но ломчани са категорични, че именно малолетният кара. Някои от статусите на клиповете също загатват това. 

 

@jokers.bgfan

za jalost na tva mqsto nqmashe snqg

♬ original sound - TEDATA_OG

На кадрите се вижда как автомобилът се движи на полигон и по пусти пътища, но също така и в града. Има и записи, показващи дрифт при сняг. Освен това младежът пуска снимки как зарежда, мие и ремонтира колата, което означава, че случаите да шофира не са изолирани, а честа негова практика. 

 

@jokers.bgfan

 

♬ original sound - zaio.be


Хората от града казват, че либералният дядо, собственик на колата, се казва Венци. По думите им, именно той поощрява внука си да шофира, въпреки че е много далеч от възрастта, на която това ще му бъде позволено. 


Хлапакът зад волана е потенциална опасност на пътя и ломчани настояват полицията да вземе мерки срещу безотговорните му близки, които толерират подобно потъпкване на законите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук