Загинал е един от водачите, участвали в тежката катастрофа в Бързия, съобщиха от полицията, цитирани от BulNews. Инцидентът стана вчера, малко след 11 часа на ул. „Петроханска“.

Тогава 68-годишен шофьор на лек автомобил „Ситроен Ксара” със софийска регистрация на прав участък загубил контрол над волана и навлязъл в лентата за насрещно движение. Последвал челен удар в предната лява част на специален автомобил „Мерцедес” с прикачено полуремарке „Шмитц” със софийски регистрации.

Вследствие на сблъсъка лекият автомобил спрял перпендикулярно на пътното платно на десния тротоар. „Мерцедес”-ът получил повреда по кормилното управление, отклонил се вляво, преминал през лентата за насрещно движение и блъснал паркиран на тротоара лек автомобил „Ланчия Капа” със софийска регистрация. След сблъсъка продължил движението си през оградата на частен дом, при което се блъснал в едноетажна къща в същия имот.

В резултат на инцидента тежко ранен, с опасност за живота, е бил водачът на лекия автомобил „Ситроен Ксара” от София, който е настанен в МБАЛ-Монтана, където по-късно през деня починал.

Пробата за употреба на алкохол на шофьора на специалния автомобил „Мерцедес” е отрицателна.

Работата по случая продължава районното управление в Берковица. Образувано е досъдебно производство.