Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненадващо се появи на Перперикон. Компания му прави прочутият археолог Николай Овчаров.

"Добре дошъл за трети път на Перперикон", каза археологът на бившия премиер. Проф. Овчаров обяви и голяма новина: "Тук след дни ще снимат National Geographic".В компанията на Борисов бяха и депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова, Делян Добрев и Георг Георгиев.

„Толкова съм свикнал с генерале и други, че не ми прави впечатление, че някой още ме нарича „премиер“.

Не ми е важно. Важно ми е, че такива страхотни обекти работят и се посещават“, каза бившият премиер на въпрос защо не е поправил

Борисов коментира и новината, че изборите за президент и парламент ще са 2 в 1 и ще се проведат на 14 ноември 2021 година.

„Не знам защо толкова повърхностно се гледа на това, което се случва в държавата. Разбирам указанията, разбирам всичко, но…

Видяхте в парламента много здрава коалиция, а питам „Защо не направихте правителство?“.

Направиха актуализация на миналогодишния бюджет – сиреч само за няколко месеца до края на годината.

Защо бе джанам не гласувате за цялата година?

Защо е този популизъм да направите изборите на Радев?

135 милиона лева плюс ще струват новите избори. Предишните бяха около 2 милиона и както… става близо половин милиард, а за пътното поддържане няма.

Какво ще постигнат на тези нови избори? 

Едната партия нарече другата с най-обидни думи, че кадруват само за постове.

Другата партия нарече другите „палячовци“. Те от палячовци крале ли ще станат за два месеца?

А третите наричаха другите, че е прасе касичка и освен „Митниците друго не ги интересува

Какво ще се промени между тях за няколко месеца, че да се заобичат.

Тогава Радев типично за него ще прехвърли цялата вина върху тях, а той ще излезе сух от водата, а тези партии може и да ги няма.

Груба грешка при тази коалиция в парламента изобщо да се ходи на избори“, каза още Борисов.

„Не ми е важно, защото тези популисти и особено лицемерът Радев говореше колко е важно да се броят квитанциите след машините, но не го приеха.

Това означава, че ако малко проценти не им стигат, то ще ги броят няколко дни и ще го изкарат“, така лидерът на ГЕРБ коментира предстоящия президентски вот.

„Кандидатът ни е ясен. Не мен лично този пост никога не ми е бил интересен. За премиер обаче знам, че по-подготвен от мен няма.

Аз знам обаче, че съдията за президентските избори е купен. Ще се бием колкото можем на терена, но съдията е купен. Това го говоря от месеци – тези правителства само обслужват олигархията“, така Борисов отговори на въпрос ясен ли е кандидатът за президент на ГЕРБ и какво очаква от вота за държавен глава.

Прекрасно е. приветствам всеки, които иска да иде на избори и да ги спечели“, заяви лидерът на ГЕРБ в коментар за евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

„Гледах Николай Василев. Истински съжалих, че това правителство на Слави Трифонов не се прие и Василев не стана премиер, защото видях много разумен човек“, призна още той.

Борисов призна, че водят разговори с други демократични организации, с които да издигнат президентска двойка срещу диктатурата на Радев.

„Радев е убиец Севера и на всичко на север“, категоричен бе Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!