Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов планира спешна визита в Пловдив, за да гаси пожара около пробива до Водната палата, запален от местната структура на партията, съобщава "Марица".

Заради проекта от няколко седмици кметът на Пловдив Здравко Димитров е подложен на фронтален приятелски огън от съпартийците си. Сигнал за стрелбата даде лично местният координатор на ГЕРБ Иван Тотев, който нарича градоначалника Зи и твърди, че повече няма да гласува за него.

По време на сесията на Общинския съвет вчера председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев прочете декларация, която е откровено политическа и прилича на сваляне на доверието от кмета Здравко Димитров.

"Проектът за пробив на Водната палата не отговаря на нито един аргумент, кореспондиращ с политиките на развитие на град Пловдив като град за хората, провеждани повече от 10 години от ПП ГЕРБ. Има моменти, в които ясно трябва да се определиш от коя страна на историята заставаш. На страната на хората или на страната на политическата хамелеонщина.

Днес е такъв момент! ПП ГЕРБ е на страната на своите принципи и политики за развитие на нашия град. ПП ГЕРБ е на страната на правилните за града решения. Искаме незабавно спиране на този ненужен и вреден за Пловдив проект!", изчете Илиев от трибуната на местния парламент. 

Именно съветниците от ГЕРБ инициираха извънредна сесия за спирането на проекта, подкрепени от колегите си от ДБ и независимия Слави Георгиев - все открити опоненти на политиката на кмета Здравко Димитров. 

Ден преди сесията кметът обяви, че спира временно строителството на пробива, а местният парламент вчера потвърди решението му. 

Според източници на изданието Бойко Борисов ще дойде в Пловдив следващата седмица в опит да помири кмета Здравко Димитров с градския лидер Иван Тотев и да затегне редиците в партията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук