Междусъседска свада в село Христо Даново завърши с материални щети по две къщи и четири автомобила, а шестима участници са задържани в полицията. В следобедните часове на вчерашния ден екипи на РУ – Карлово се отзовали на сигнал за скарване между представители на два рода в споменатото село, които впоследствие взаимно си счупили прозорци на жилищата и паркираните пред тях коли.  

Като заподозрени за уврежданията са задържани по трима мъже от всяка от враждуващите страни. Образувани са две досъдебни производства под наблюдение на Районната прокуратура Карлово.

От разследващи БЛИЦ научи, че Асен П. отишъл до кафе автомат, собственост на негов съселянин.

Въпреки, че пуснал монета обаче, апаратът не пуснал чаша с кафе, Асен се ядосал и го ритнал. Намесил се собственикът на кафе автомата, започнали псувни и обиди между двамата. Да се разправят скочили хора и от двата рода и така се стигнало до арестите.

Припомняме, че в Христо Даново и съседното село Розино често избухват свади и побоища. Следват арести и съд. При подобна агресия преди години животът си загуби карловският бизнесмен Георги Рогачев, който бе убит от разбеснели се роми на собствената си бензиностанция в Розино. За убийството в затвора лежат двама, осъдени по на 18 и 19 години затвор. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ