Двама пациенти са починали в областната държавна болница в Пазарджик за последните два дни. Това информираха от здравното заведение.

Починал е мъж на 86 год. с множество придружаващи заболявания в напреднал стадий и мъж на 43 год., който освен тежки придружаващи заболявания е претърпял и две коремни операции, пише "Монитор".

В „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ Пазарджик към момента се лекуват 13 болни с потвърдена диагноза COVID-19. Изписаните болни са 3-ма. Това са двама мъже на 54 и 32 години и 78-годишна жена от Пазарджик. В тежко състояние остават трима – всички с придружаващи заболявания.

С потвърдена положителна проба на COVID-19 от Национална референтна лаборатория е още една медицинска сестра на 36 години, която е от Отделението по анестезиология и интензивно лечение в болницата в Пазарджик.

От лечебницата уточниха, че сестрата е с предизвестие за напускане от частна болница, тя се е заразила докато е работила в ОАИЛ на МБАЛ-Пазарджик. Била е там на работа на 4 и 5 май. Пробата й е взета и изпратена за изследване заедно с други проби от персонала на ОАИЛ към МБАЛ-Пазарджик.