Младо момиче от Монтана се бори за живота си! Красивата Йоана Иванова се нуждае от помощ, за да може да живее и да сбъдва мечтите си.

Приятелят й - Мирослав разказа за ужаса, през който минават!

Ето какво сподели момчето за тежката съдба, застигнала Йоана:

"Здравейте мили хора! Казвам се Мирослав и ви пиша с тъга и свито сърце с молба помощ.

Нуждая се спешно от средства, за да продължа лечението на моята приятелка Йоана, тя е само на 28 години!

С Йоана се събрахме да живеем заедно преди 3 години след 6-годишна прекрасна връзка, малко след този прекрасен момент почувства неразположение! След многократни прегледи първо от гинеколог в нашия град Монтана в последствие и други мнения в София, Плевен и много лутане, чухме ужасната диагноза инвазивен плоскоклетъчен карцином на маточната шийка.

Последва операция на 8.11.22 г. която избрахме да се извърши в болница Света Марина - Плевен. Матката беше отстранена, а на яйчниците беше направена транспозиция с надеждата, че напред във времето ще имаме възможност за детенце дори и чрез суругатсво, което е нашия единствен шанс!

Минахме 25 курса лъчетерапия с мисълта, че това ще бъде края и ще се преборим с коварната болест. Проведохме множество контролни прегледи, скенери, ЯМР и средата на септември 2023 пет скенера показа, че има рецидив!

Назначиха химиотерапия  но килограмите на Йоанка не позволяваха да се направи точно в този момент. Беше изготвена диета за покачване на телесното тегло.

Състоянието й обаче не се подобри значително и започна да изпитва силна болка. След нова консултация с лекуващия в това време онколог ни изпратиха в София за друго мнение със съмнение за инфекция, която беше потвърдена.

След прекарана 1 седмица в болница с антибиотично лечение и преливане на кръв беше изписана и изпратена за 1-ви курс химиотерапия в City Clinic.

Не успяхме да проведем 2-ри курс, защото малко след това получи перфорация и по спешност заминахме за Плевен! Доктора беше категоричен за лъчева фистула и трябваше а се оперира!

На 3.01.2024 г. беше операцията, която беше с изключителна сложност поради увреждани от лъчетерапията и самия рак, открита беше и тромбоза в илиачната област!

Беше ни казано, че всичко е почистено и отсранено и, че трябва да изчакаме възстановяването и за да продължим лечението с химиотерапия. Около 1 месец след интервенцията тя се чувстваше добре, но за наше огорчениве отново започнаха леки болки в левия крак и след поредната консултация с лекуващия лекар бяхме изпратени на невролог!

Беше й направен за пореден път ЯМР, който показа, че проблемът не е неврологичен. След още няколко прегледа и уверение от докторите, че е постоперативно състояние, отново я изписаха от болницата. Състоянието й обаче не се подобри, а напротив!

След многократни консултации обаждания и куп медикаменти без видимо подобрение на 18.03.2024 г. тя отново беше приета с перфорация. Последва много тежка операция отново, но филмът на ужасите не свърши до тук, а продължи, заради инфекция и течност в малкия таз се наложи слагането на гъба само няколко дни след операцията, която беше подменена 2 пъти!

Мили хора, получих надежда от турска клинка къ, която се бях обърнал преди последната операция, за това се обръщам към вас с призив да помогнем на Йоана, за да има възможност да живее.

До този момент се справяхме със средствата нужни за лечението и, но в Турция ще бъде непосилно за нас! За момента не мога да дам точната сума, защото не успяхме да направим прегледа поради спешното и постъпване в болницата.

До вчера беше в реанимация, а времето е ценно. Това което се изисква към този момент е специализиран транспорт до там с екип, плюс необходимите изследвания за уточняване на по-нататъчното протичане на лечението.

Вярвам , че има съпричастни и добри хора, които ще помогнат на Йоанка да спечели битката!!! Сърдечно БЛАГОДАРЯ!".

Как да помогнете на младата и красива Йоана да живе и да сбъдва мечтите си - ще научите ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук