Пиян благоевградчанин цял ден държа на крака спешните медици, за 12 часа има постъпили най-малко 5 обаждания на тел. 112, съобщава struma.bg.
Първият сигнал за припаднал на тротоара мъж в безпомощно състояние е подаден сутринта около 10,00 часа, посоченият адрес е ул. „Иван Михайлов“ №58. На място пристигнал спешен екип. Установено е, че се касае за 50-годишен мъж с алкохолно опиянение, но предвид ниските температури и интоксикация на организма е транспортиран с линейка до благоевградската болница. След лекарския преглед не е установен здравословен проблем, състоянието на П. Кочев е стабилизирано и е освободен за домашно възстановяване.

Около 15,30 часа отново е подаден сигнал, този път от община Благоевград, че мъж лежи  припаднал до сградата на Общинската администрация. На място пристигнали отново екипи на полицията и Спешен център - Благоевград. Установено е, че се касае за същия мъж, който този път държал в ръцете нова бутилка ракия. Медиците след прегледа не установили здравословни оплаквания, информирани са социалните служби, а служителите на реда информирали по телефона близките на Павел.

Малко след 18,30 часа е подаден сигнал от жена, която твърдяла, че има мъж в тежко състояние на ул. „Чакалица“.  Последвали обаждания на спешния тел. 112 и от други случайни минувачи, които били съпричастни към положението на прекалилия с алкохол мъж.

По спешност вечерта пияният отново е приет в спешно отделение, където останал до сутринта и е освободен.