От днес собствениците на пострадалите от наводнението имоти (от първа до четвърта група съгласно решението на Общински съвет - Карлово) започват да получават по сметките си средствата от дарителската кампания. 

В предишните две седмици пострадалите семейства подадоха пълния набор документи за изплащане на определените суми от дарителската сметка на Община Карлово. 

Документите се приемаха от секретарите в кметствата на селата Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово или на гише № 1 в Информационния център на Община Карлово.

В петъчните дни се извърши преводът на сумите.

Бланки на заявлението и пълномощните могат да бъдат намерени в кметствата на селата или да се свалят от сайта на общината. 

Юристите на Община Карлово са на разположение на гражданите за консултации по всички възникнали въпроси, свързани с изплащането на даренията.

Днес в 12.00 ч. в Националния клуб на БТА кметът на общината д-р Емил Кабаиванов и 3-та му заместници ще направят отчет какво е свършено за 3-те месеца след бедствието. Ще бъде представен отчет за щетите от наводнението от 2 септември, направеното до момента, разпределянето на даренията и какво предстои да се свърши. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук