Коронавирусът погуби 83-годишен благоевградчанин. Петър П. е починал в събота вечерта в отделението по реанимация, съобщава struma.bg.

Болестта се е развила много бързо, след като  била установена коронаинфекцията.

Първоначално възрастният мъж имал само висока температура и си направил тест, след като се разчуло, че неговият съсед проф. Иван Кадийски е с Ковид-19. След като пробата му се оказала положителна, а ренгеновото изследване показало, че е с вирусна пневмония, Петър П. е приет във вътрешно отделение.

Само след няколко дни състоянието му се влошило и той е преместен в интензивното отделение, където след два дни починал.

83-годишният мъж е имал придружаващи заболявания – диабет и хипертония, което най-вероятно е довело до понижаване на имунитета, а както е известно, възрастните хора попадат в рисковата група. 

Броят на заразените в Пиринско рязко дръпна нагоре, за последните две денонощия са установени общо 109 случая. С вирусни пневмонии вследствие на Ковид-19 във вътрешно отделение на  МБАЛ – Благоевград в събота са приети 4-ма нови пациенти.

Нови данни за размаха на К-19 у нас! Кошмар в 4 големи градове, а в София...

С пневмония е настанена за лечение и джипито на село Вълкосел д-р Зинаида Даутева, но нейният тест за коронавирус е отрицателен, заяви шефът на отделението д-р Румен Кондев.