Убитият край Елхово полицай - сержант Петър Бъчваров, бил голям купонджия и душата на компанията. Това разказват за починалия източници на БЛИЦ в Елхово. 

"Много добро момче беше, обичаше забавите, но още повече обичаше работата си. Беше голям мъжкар". Така описват източниците ни загиналият 30-годишен мъж, който бе застрелян от мигранти в понеделник вечер край Елхово. 

Бивш МВР шеф огласи скандално уволнение, предшествало убийството на граничаря

БЛИЦ припомня, че мъжът е бил на пост, заедно със свой колега от МО. Двамата патрулирали покрай оградата, когато видели място, на което тя е срязана. Мъжете слезли, за да огледат мястото, но в мига, в който светнали с фенер, започнала престрелка. 

Още с първия куршум сержант Бъчваров бил убит. Изстрелът е бил директно в главата му, произведен от ловна пушка. 

В района положението става все по тежко. 

Трагедията е огромна: Ето кой е бил убитият граничар! СНИМКИ

Местните хора разказват още, че оградата около Елхово е пълна с дупки, а мигранти ежедневно минават през някои от тях. Родните граничари са снабдени с пистолети "Макаров", но нямат никакви бронежилетки. Фенерите, с които осветявали вечер, пък били най-обикновени.

Източниците на медията ни твърдят, че в последните месеци мигрантите стават все по-агресивни и си позволяват много повече дързости.

Най-притеснителното е, че колкото и хванати мигранти да има, тези, които се сдобиват с присъда, са малък процент. 

9 ноември ще бъде ден на траур в Елхово в памет на загиналия при престрелка граничен полицай, съобщиха от местната управа. 30-годишният Петър Бъчваров е родом от града. Имал е осем години опит в системата на МВР.

Утре националният флаг на всички общински сгради, включително по кметствата в селата, ще бъде свален наполовина. Забранено е провеждането на публични тържества и увеселителни мероприятия.

„Изказвам своите дълбоки съболезнования на семейството, близките, приятелите и колегите на сержант Петър Бъчваров, който изгуби живота си при изпълнение на служебния си дълг“, каза кметът на Елхово.

Вероника МАРТИНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук