Вандали са нападнали бързия влак от София за Бургас. Това разкрива на профила си във Фейсбук журналистката Лияна Панделиева.

Ето какво пише тя на профила си във Фейсбук:

"Неизвестно говедо е хвърлило или голям камък, или нещо още по-тежко и в движение е разбил предното стъкло на движещ се бърз влак от София за Бургас. Ранени са машинистът и неговият помощник.

Не знам кой е дивакът, направил това, но ще припомня друга история. В София пристигнаха чисто нови мотриси Сименс, найлоните от седалките още не бяха свалени напълно, вътре ухаеше на новичко, като в чисто нова кола. Журналистите направихме едно първо "кръгче" до близка гара и обратно. Показаха ни и тоалетните - с мивка от алпака, с голямо огледало, диспенсъри за сапун.

Извикаха ни на гарата след точно три дни, за да влезем в същата мотриса. Някои от седалките бяха срязани с нож, багажните поставки (на тази серия бяха метални), бяха изкривени, а някои от пречките дори отскубнати; мивката беше изтръгната, дъската на тоалетната беше счупена, огледалото беше надрано с остър предмет, диспенсърът - премахнат.

Иначе всички дуднат, че нашите влакове са ужасни. Всъщност - ако самият Илън Мъск достави влакове, сам ще види какво ще им се случи само след седмица.

Искрено се надявам машинистите да не са пострадали сериозно. Малцина си дават сметка колко стресова е работата им, как тези, които управляват мотрисите Сименс редовно виждат на релсите хора, които нарочно лягат точно пред влака, за да мине над тях и докато композицията се носи, те с ужас следят дали след това човекът ще се изправи."