Без да открие абсолютно нищо, военният хеликоптер „Кугър” кацна обратно в Калофер, където е ситуиран кризисният щаб. На борда му бе началникът на отбраната генерал Константин Попов и шефът на спасителите в Пловдив. 
Близо час хеликоптерът облиташе южната и югоизточната част на Балкана, но не може да стигне до северния Джендем заради гъста мъгла. Четиристотинте военни, петдесетте полицаи и още толкова доброволци и приятели на изчезналия на Димитров ден Мирослав Късовски също не са открили нищо въпреки, че днес обходиха огромен периметър от територия на Калоферския Балкан. 

Не се знае дали утре издирването на 34-годишния софиянец ще продължи. Дали акцията ще бъде подновена в сряда, ще реши кризисният щаб. 

И в момента на място са шефът на бригадата в Карлово генерал Груди Ангелов, директорът на полиция в Пловдив Христо Разсолков, началникът на карловската полиция Христо Бахлов, кметът на Калофер Румен Стоянов и началникът на отбраната генерал Константин Попов.

Вече почти няма надежда Мирослав да бъде открит жив. Температурите в Балкана през нощта падат до под минус 11 градуса. Както БЛИЦ съобщи, младият мъж е бил облечен много леко и не е бил с подходяща за тези условия в планината екипировка. 

Единствено БЛИЦ притежава снимки, направени от военния хеликоптер „Кугър”, от който се вижда с колко гъста растителност е Балкана. От такова разстояние е невъзможно да се види човек, освен ако не е излязъл на открита поляна.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!