Рибар хвана пъстърва с удивителни размери край Варна. 

Манол Петков, станал известен с това, че е целенасочено е търсил и успя да хване пъстървата, сподели пред "Нова Варна" преживяното и първите емоции от улова.

“От известно време се чува за скъсани садки за риба. Това е риболовно съоръжение. Според някои хора садките са в Румъния. В нашите среди се говори от два месеца за тези риби.

Още не е сигурно откъде са дошли, но в продължение на две седмици се наблюдават черни петна във водата на големи риби, но не кефали.”, разказва Манол Петков.

По думите му, това не е масова риба, но е хваната при целенасочено търсене, не случайно. Пц. Достигат до 5 – 6 кг. Самия той е хванал една такава риба над 4 кг. но тя изплъзнала.

Конкретната риба от снимките е хваната на “Траката”, на самата буна в 7:15 ч. Като е имало борба между 5 и 10 минути. Изкарана е на стръв клатушка. Рибарят споделя, че преди години отново е имало подобни риби в Черно море.

“Тези риби могат да се отглеждат и в морска вода. Ние я наричаме “Американка” на жаргон. Официално си е “Дъгова пъстърва”, допълва Манол Петков.