Родителите на зам. директора на XI ОУ в Благоевград Димитър Колев едновременно са настанени в ортопедия със сериозни тазобедрени травми, след като паднаха заедно в дома си. Нелепият инцидент с бившия началник на РИО в Пиринско Станке Колев, който е управлявал образованието и в цялата Софийска област преди 25 години, станал в жилището му в благоевградското село Дъбрава, където живее заедно със съпругата си, пише struma.bg.

Пръв полетял и паднал завчера бащата Станке, съпругата му Малинка, която е пенсионер счетоводител, се опитала да му помогне, но загубила равновесие и тя паднала до него на пода. Синът им звънял през целия ден, но никой не отговарял, двамата родители чували звъненето, но не могли да достигнат до шкафа, където бил мобилният телефон. Привечер синът им се притеснил и тръгнал към Дъбрава, открил ги в безпомощно състояние.

„Станал е нелеп инцидент, родителите ми са пострадали, и двамата паднали едновременно в стаята, в стремежа си майка ми да помогне също паднала и се контузила сериозно”, потвърди синът на пострадалите Д. Колев, когото потърсихме за коментар на инцидента.

На мястото в Дъбрава вчера сутринта се наложило два пъти да пристигне линейка с екип на Спешна помощ за транспорирането им до благоевградската болница. След лекарския преглед и изследвания и при двамата е установена фрактура на тазобедрена става, и при двамата тя е от дясната страна. Настанени са по спешност за ортопедично лечение в благоевградската болница. Очаква се днес да бъдат оперирани и двамата.

Станке Колев е заслужил деятел на образованието, трудовата му кариера като учител е стартирала в Рилския манастир, а по-късно започва работа в училището в кв. „Струмско” в Благоевград.

Синът на пострадалите Димитър Колев е известен педагог и училищен директор, той заемаше управленския пост в ХІ ОУ - Благоевград по време, когато ексдиректорът Валери Смиленов бе областен управител и зам. кмет по хуманитарните дейности.