"Случилото се е много сериозно. Имаме информация, че този човек е извършвал подобни действия от години. Вероятно има причини да се стигне до това положение заради занижения контрол на местно ниво от местната администрация. Кметският наместник би следвало да има по-чести наблюдения какво се случва в гробищния парк. Необходим е контрол на национално ниво".

Зам.- шефът на Съюза на погребалните фирми със скандални разкрития за гробаря Георги

Това коментира пред БНР Атанас Аргиров, председател на Съюза на погребалните фирми, ковчежник на Световната организация за погребални услуги.

Той попита защо служителят на погребалната агенция, заподозрян за предполагаема схема за незаконни погребения, е бил на мястото с човек, представил се за шеф на криминална полиция, а в микробус е имало четири ковчега.

Откриха 7 трупа на възрастни хора в гора до гробище край София СНИМКИ

"Каква е била идеята? Да се изровят телата, да се сложат в ковчези и да се направят служебни погребения, за да се потули случаят. Давам нова версия. Този индивид е деребействал в района.

Няма начин да не е облагодетелствал някого на някакво ниво... Всичко това обаче рефлектира върху нашия бранш. А 99% от колегите в този бранш са коректни и точни".