Собственикът на заведението на плаж "Нестинарка", който е сложил 6 лева такса "барбарон", твърди, че е предупредил клиента и е поставил информационна табела до бара. 

Представители на потребителски организации обаче коментираха, че подобна практика да се таксуват местата, където сядаш, няма никъде в Европа. 

"Ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението, всеки клиент, който се настанява, е предупреден от персонала, че има такса", каза  собственикът на заведението Диян Тунджев.

Клиентът - адвокат Християн Георгиев, заяви, че едва когато е видял сметката е разбирал, че освен храна си е купил и барбарон. Туристите на плажа също не мислят, че тази практика е удачна.

Експерт разнищи лудите такси по Черноморието и защо българите плажуват в Гърция ВИДЕО

"Това не е удачно, според мен. Това е допълнителен начин, който са потърсили от заведението да спечелят допълнителни приходи, но не е хубаво, защото е за сметка на качеството на обслужването", каза туристът Юлиан.

От заведението казват, че всеки клиент има право на избор. Останалите сепарета, шезлонги и спални около плажният бар се предлагали безплатно.

Нова "екстра" на Черноморието: 100 лева нощувка и сам си чистиш стаята

"Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, не в зоните на кафето, чадърите и шезлонгите са безплатни. Може да видите има сигурно 300-400, не съм ги броил, които всеки един клиент може сам да избере да ползва", допълни Тунджев.

Проверка показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация. 

"Казаха ни на консумации не се плаща. Консумираш си, каквото си консумираш и по този начин си плащаш, така трябва да бъде, така е в Гърция, така е навсякъде", сподели друг турист.


Източник: bgonair.bg