Липсата на каквато и да е информация затруднява търсенето на изчезналия сноубордист. Имаме само предполагаемо място. Оттам нататък е гадаене на сляпо какво се е случило. Това заяви Емил Нешев от ПСС в ефира на БНТ.

По думите му всички мерки и действия, които биха могли да се вземат след получаване на сигнала, са взети. Претърсени са всички места. Има и такива случаи в планината на не намерени хора. 

"Около 15 часа, когато се случват събитията, има рязка смяна на времето. Нищо чудно да има и загубване. Момчето не е бил такъв тъп карач да излезе от пистите, но винаги се случва да се излезе", обясни Нешев.

Той коментира и защо мобилните оператори не са помогнали. "Опитахме се да търсим мобилния телефон на пострадалия. Още в самото начало пуснахме такова търсене. Винаги сме работили добре с мобилните оператори, но има и частни случаи, какъвто е този. В планините не винаги има добър обхват. Имаше само една клетка, която покриваше района, с нея не може да се направи триангулация и да се намери точното местонахождение. 

Ориентировъчно стана ясно, че е в район от 30-40 кв. м, което буквално е да търсиш игла в купа сено", заяви Нешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!