Жрица на любовта е погната от районната прокуратура в Пловдив, след като за пореден път за спипани да раздава платени ласки на публично място, пише trafficnews.bg.

Дамата има солиден опит в най-древната професия. "Офисът" ѝ е локалното платно до Ботаническата градина в Пловдив. Само за няколко месеца дамата е спипвана на калъп цели 8 пъти от полицията, за което са ѝ съставяни актове за глоба по 200 лева.

Труженичката е наказвана по нарушения на чл.8, ал.1 от Наредбата за осигуряване на обществения ред на Общински съвет - Пловдив. Цитираната разпоредба гласи, че се забранява: „извършването на действия, противни на добрите нрави, съобразно обичайната практика и обществения ред". 

Проблемът е, че проституцията от нас всъщност не е криминализирана. Има редица членове, които забраняват склоняването към платена любов, така че обикновено под ударите на закона могат да попаднат само сутеньорите. 

След като в края на годината е спипана за по-малко от 10 дни два пъти, докато осъществява платена любов, прокуратурата започва да събира доказателства срещу нея.

Държавното обвинение ще се опита да осъди труженичката по състав от Наказателния кодекс, предвиждащ  лишаване от свобода до две години или с пробация за пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин. 

Това напълно отговаря на действията на жрицата, но в нашата практика малко са осъдените по този състав.

Към момента две административни дела на феята на любовта се възобновяват, тъй като по закон човек не може да бъде наказван два пъти за едно и също деяние. Така глобите ѝ ще бъдат отменени, но ако има съдебно минало - жената може да получи ефективна присъда, т.е. да лежи в затвора.