С европейска заповед за арест Бургаският окръжен съд за втори път изисква жестокия сводник-инквизитор Илко Тонев – Гаргамел от холандските власти.


Тонев е обвинен в престъпление срещу жена, извършено с изключителна жестокост през 2017 г. От тогава той се укрива от правосъдие.

За пореден път не бе даден ход на делото срещу Гаргамел, тъй като поради характера на деянието му, присъствието му по време на процеса е задължително. Дали ще бъде екстрадиран, вероятно ще разберем на следващото заседание, което ще е през януари.

Според огромен брой доказателства през 2017 г. Гаргамела смазва от бой една от секс робините си, докато тя не изпада в кома, след което я захвърля пред Спешното в Бургас.

Изпочупени зъби, разбит череп и ребра, прорезни рани по корема и врата, изгаряния, пукнат бял дроб, обезобразено лице, което прилича на пихтиеста маска, синини и хематоми по цялото тяло – това е част от животинското отмъщение срещу Маргарита, която прави опит да избяга от изверга-сутеньор. 

Гаргамел явно добре се справя с процедурните финтове и до момента си живее необезпокоявано в Холандия.

В над 10 писма, които си разменят българските и нидерландските власти, става ясно, че Илко Тонев желае поне 4 кв/м килия, достатъчно време на карето в затвора, както и да не получи нехуманно отношение и лоши условия, ако бъде признат за виновен и излежава ефективно наказание.