На необичайна гледка са попаднали хората, които са решили да се насладят на планината в почивните дни. Въпреки че по високото все още има сняг, необичайно топлото време е разбудило и представители на фауната, за които се предполага, че все още трябва да спят.

Става въпрос за змиите.

В социалните мрежи се появиха кадри с едно влечуго, което пълзи по преспите. На кадрите се вижда, че змията се движи по снега, въпреки че е студенокръвно. Вероятно в опит да стигне до място, където да я напече по-добре слънцето.

Под постовете със змията се заредиха и коментари на потребители. Част от тях спореха какъв вид точно е тя, докато останалите коментираха климата и необичайно топлото време.

 

 

С жегите в последните дни на март се появиха и първите змии и в София. Видео, заснето от Борис Божинов, показва студенокръвно влечуго в градската среда на столицата. 

Специалисти припомнят, че от всички видове змии, срещани на територията на България, само ухапването от пепелянка и усойница може да бъдат заплаха.

Освен това те нападат, ако се почувстват заплашени или ако ги настъпите. Ако все пак това се случи в града, не превързвайте, не пийте никакви лекарства, ами почистете раната с вода и веднага отидете до най-близкия спешен кабинет.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук