46-годишна пловдивчанка попадна в ситуация на шах и мат след въвеждането на новите мерки срещу коронавируса и зеления сертификат.


Жената разказва своя случай пред "Марица" и призовава управляващите да намерят решение на ситуацията. 

Пловдивчанката е с много алергии и чернодробно заболяване. След консултации с лекари, изводът им е категоричен - ако си сложи ваксина, има опасност да загуби живота си. 

"Моят лекуващ лекар категорични ми забрани и заяви, че за мен е противопоказно да се ваксинирам. Според него това ще е игра със живота ми. Чернодробното ми заболяване е след натравяне от прием на лекарства. Алергиите също са медикаментозни.

Какво правя аз в такъв случай? Не съм против ваксините, не скачам срещу тях и не протестирам, но в случая не мога. Имам и документ от лекуващия лекар, че съм противопоказна за ваксинация. Вече се коментира, че и на работното място няма да пускат неваксинирани.

За мен остават вариантите да остана без препитание, или да рискувам - боцкам се и каквото стане. Сигурно има много хора в моята ситуация", коментира тя. 

След проба за реакция към "Пфайзер", пловдивчанката получила алергия и се подула

46-годишната жена добавя, че е преминала през три консултации. Казала, че има алергии и лекар не се е наел да ѝ постави ваксина. При втората ѝ консултация ѝ направили проба как реагира на „Пфайзер“.

„По принцип не е практика, но го направиха за тяхно успокоение. Драснаха ме със самата ваксина и цялата се издух. Третата консултация вече ми беше с доцент от ВМИ, който категорично ме посъветва да не рискувам. Има шанс нищо да не ми стане, ако няколко дни преди това пия противоалергични медикаменти, но има и реален шанс всичко да приключи фатално“, разказа още тя. 
 

Становището е категорично - не се препоръчва ваксиниране

Пловдивчанката посочи, че няма как да се сърди на шефовете си, ако въведат като изискване за достъп до работното място да има налична ваксина.

„Те няма да скачат срещу законите заради мен. Не съм единствената в семейството. И синът му е с алергия към антибиотици. Като майка, реших първо да видя какво ще стане с мен при ваксина. И ето го резултатът. Трябва да се измисли адекватно решение за хората в моята ситуация“, смята 46-годишната жена.