Възобновено е издирването на изчезналия сноубордист в района на писта „Картала“. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК, цитирани от Фокус.

Драмата с изчезналия сноубордист в Рила няма край

Акцията беше прекъсната поради метеорологичните условия. Днес екип от 10 планински спасители са започнали отново издирването.

БЛИЦ припомня, че в неделя (21 март) около 17.37 часа на телефон 112 е подаден сигнал за изчезнал турист в Рила планина, в района на ски писта „Картала”. 34-годишният мъж от София е карал сноуборд със свои приятели. По неустановено време същия изчезва, а когато приятелите, с които е бил в планината, установяват липсата му, започват да го търсят, но без резултат.

След подадения сигнал на място веднага се отзовават трима спасители, по-късно идват още десет. В неделния ден те търсят изчезналия мъж до полунощ, но без резултат. В понеделник издирвателната акция е подновена. На терен са 21 спасители от Благоевград, Банско, Разлог и София, десетки доброволци и две следови кучета, но от изчезнали мъж не е открита и следа.

Установено е, че сноубордистът е бил без каска и уред за лавини, а в района, точно около времето на изчезване има паднали две или три големи лавини. Преди дни стана ясно, че са установили района, в който се намира, телефона на изчезналия – участък, попадащ под лавина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!