Подкрепата за вярващите в този момент е изключително ценна. Църквата се модернизира и е важно, че изведе своите проповеди извън храма, коментираха потребители на социалната мрежа, пише haskovo.live.

Хората масово споделят молитвите и се надяват думите им да бъдат чути и кризата по-бързо да бъде преодоляна.

За силата на молитвите говори още Свети Йон Златоуст.

Силата на молитвата е угасяла силата на огъня, обуздавала е яростта на лъвовете, спирала е войни, прекратявала е сражения, усмирявала е бури, прогонвала е бесове, отваряла е вратите на небето, унищожавала е веригите на смъртта, прогонвала е болести, отразявала е злобата, укрепявала е градове да не паднат, и изобщо – молитвата е отклонявала всякакви бедствия.

Молитва за избавяне от коронавируса

Господи Иисусе Христе, Ти си пътувал през градове и села и си изцерявал всяка болест и всяка немощ. По Твоя заповед болните са оздравявали. Ела ни на помощ сега, когато светът е обхванат от болестта на коронавируса, и ни позволи да изпитаме лечебното действие на Твоята любов.

Излекувай болните и заразените от вируса. Нека възвърнат здравето и силите си чрез качествени медицински грижи.
Излекувай всички ни от страха, който пречи на държавите да си сътрудничат и на хората да си помагат взаимно.
Излекувай ни от гордостта, която ни кара да се мислим за недосегаеми от болест, не признаваща граници.

Господи Иисусе, Лечителю на душите и телата, остани с нас в това време на несигурност и скръб.
Бъди с починалите от вируса. Упокои ги в Твоя мир.

Бъди със семействата на починалите, болните и заразените. Защити ги от болестта и отчаянието, докато се тревожат и страдат. Нека почувстват в сърцата си Твоя мир.

Бъди с лекарите, сестрите, учените и всички медицински лица, които лекуват и се опитват да помогнат на засегнатите, излагайки себе си на опасност. Дай им Твоя мир и Твоята защита.

Бъди с водачите на всички държави. Дай им проницателен поглед, за да действат с обич и с истинска загриженост за доброто на хората, на които би трябвало да служат.

Дари властимащите с мъдрост, за да влагат усилия и средства в дългосрочни решения, които да предотвратяват бъдещи кризи или да ни подготвят за справяне с тях. Изпълни хората на отговорни постове с Твоя мир, за да се стремят към него и в света.

Господи Иисусе Христе, независимо дали сме заобиколени от мнозина болни или срещаме малък брой, у дома или в чужбина, остани с нас, докато се борим и скърбим, стараем се да се подготвим и да издържим. Замени тревогата ни с Твоя мир.

Излекувай ни, Господи!