Спешно да бъдат монтирани колчета, които да пречат на опасни изпреварвания по пътя София-Самоков. За това настояват членовете на инициативен комитет от Пасарел и Кокаляне.

На мястото, известно като Дяволския мост, шофьори карат като нинджи. Особено известен е водач, наричан "самоковската нинджа" и "самоковският Шумахер", който кара изключително рисково и показва неприлични жестове на хората. По думите на очевидци пред Нова телевизия, с рисковите си изпреварвания той застрашава живота на изключително много хора.

Всички в района го познават, негодуват срещу него, но той не се впечатлява и си продължава по същия начин. Преди десетина дни той е ударил бус. Според очевидци, бусът е бил много смачкан. 

Хората в района посочват, че масово там се кара безотговорно. Има голям брой катастрофи, някои с жертви. Затова те искат там да се монтират колчета.  Такива колчета вече успешно предотвратяват изпреварвания по 16-километров участък в Креснеското дефиле, а отскоро и в прохода Хаинбоаз.

Заради опасните изпреварвания на пътя София-Самоков протестиращите настояват за мерки – колчета, камери или постоянни патрулни автомобили. Недоволните заплашват, че ще набият колове за домати, ако не бъдат чути.

От АПИ казват, че колчета там не могат да бъдат поставени заради почистването на снега през зимата.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук