Мъж живее на семейни начала с ученичка, но в същото време я ревнува от бившия й учител, наричайки го „педофил“. Като сюжет като от индийска сапунка се развива в Родопите.

Треньор по борба заплаши преподавател с убийство, както и с възпитаниците си, които щял да накара да го пребият. Заканите били отправени пред дома на учителя след като възрастният бивш спортист дал воля на агресията си заради болезнена ревност. Той открил чат между даскала и бившата му ученичка, в който възпитателят искал двамата да се срещнат, пише 24rodopi.com.

Непълнолетната се познавала с учителя докато посещавала занятия в училище в Кърджали. По-късно тя се преместила в Хасково, а след това отново в града край Арда, но в друго школо.

Още като тийнейджърка тя заживяла на семейни начала с треньора по борба. Мъжът обаче попаднал на чата между двамата, който възникнал след като учител и ученичка се срещнали случайно в града.

Тогава „съпругът“ изпратил съобщения на учителя от своя профил, като го обвинил, че е педофил, отправил му обиди и закани. Възпитателят блокирал профила на бившия борец, който обаче продължил тормоза чрез други, създадени от „името на деца“.

Дни по-късно треньорът отново прегледал телефона на „съпругата“ си и попаднал на старо съобщение от учителя. Обзет от ярост той повел момичето и с автомобила си отишли пред блока на преподавателя, който тъкмо паркирал колата си. Тогава треньорът го връхлетял и започнал да сипе закани на турски и български, че „ще го убие, ще го обеси, ще го подпали и ще изпрати възпитаниците си по борба да го пребият“.

Затворен в автомобила, учителят се обадил на свой познат адвокат, който пристигнал малко по-късно заедно с полицейски патрул.

Тормозът обаче продължил и впоследствие. Бившият борец идвал в продължение на дни и стоял с часове в заведение в близост до входа на училището, където преподава обектът на агресията му.

След няколко дела в съда, магистратите в Кърджали признаха треньора по борба за виновен и го наказаха с пробация за период от 6 месеца. Той ще трябва да плати и съдебни разноски в размер на 2200 лева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук