Семейството на малката Нелис от Велико Търново, която страда от злокачествено заболяване – невробластом, отново се нуждае от финансова помощ за лечението й. Предстои да бъде направена втора операция за отстраняване на новопоявило се туморно образувание в болница в Турция, пише "Янтра днес". 

Момиченцето бе диагностицирано с коварното заболяване миналата година и само за няколко дни бе събрана необходимата сума за лечение в “Anadolu Medical Center” в Истанбул. В болницата бе направена успешна операция за отстраняване на тумор от лявата надбъбречна жлеза, последваха и няколко курса на химиотерапия.

В продължение на три месеца лекарите се бориха с инфекциозен ендокардит, който отложи трансплантацията на стволови клетки.

След като Нелис бе стабилизирана, при направените изследвания с ядрено-магнитен резонанс и пет скенера, е установено  наличието на ново туморно образувание.

След консултации и обсъждане със специалисти е взето решение да се направи още една операция и нов курс химиотерапия.

„Все пак гледаме от добрата страна на нещата, те се случват точно, когато трябва и ни предпазват от необратими последствия. Ако бяхме избързали и бяхме направили трансплантацията, картината щеше да бъде съвсем различна.

Сега имаме варианти за действие, имаме надеждата и уверението на лекарите, че всичко ще се оправи, но само ще се забави процеса на оздравяване. Приемаме всичко това като поредното изпитание и следваща битка за спечелване“, написа в социалната мрежа майката на момиченцето Ася Кедова.

Всеки, който иска да подкрепи Нелис и родителите й, може да го направи чрез дарение на платформата helpkarma, както и с превод на разкритата банкова сметка:

УниКредит Булбанк

BG25UNCR 7000 1523 5870 59
BIC код: UNCRBGSF

Титуляр на сметката: Нелис Заимова Кедова