Шеф Петров за скандала "3 пържоли за 650 лева": Глупаци, в Гърция е и по-скъпо, а вие яжте скариди-ла*нарки
Качвам тук две снимки от магазин на месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант, заяви готвачът
Популярният шеф Борис Петров излезе с позиция, след като мрежата лудна по информация за това как семейство е платило 650 лева за 3 пържоли в кръчма на Черноморието. Топ готвачът, който преди обра точките и с участието си в Биг Брадър, написа следното (публикуваме думите му без редакторска намеса):
"Толкова е тъжно да живееш между глупаци"
Грях ли е да работиш с качествени продукти на място пълно с глупаци?
Тъй като от известно време се върти един клип с едно ромско семейство, което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и Родно, качвам тук две снимки от магазин на месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант.
Мили господа Папуаси, за които и пържолите в Лидъл по 25лв са скъпи уточнявам. На клипа се чува ясно, че ядат селектиран Ри Бай вероятно Блек Ангъс Небраска USA. Цената на това месо е 200лв за килограм в магазина, както в България, така и е цяла Европа (Австралийското и Японското са още по-скъпи).
Надценката от 75% която го прави 350лв. е дори ниска ако сложите всички данъци е осигуровки на един ресторант печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо.
Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там ядете Скариди-Лайнарки по 5лв и викате евтино. (Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв. не 600лв)
Престанете вече да се правите на Неандерталци, че ме става толкова срам.
Качвам ви и още по скъпо месо което в магазина е 440лв. за килограм.
В МАГАЗИНА, НЕ В РЕСТОРАНТА!
Страшно е да живееш между глупаци, самотно е и много тъжно.....
Не искам да съм адвокат на измамите по черноморието, но случая не е такъв, той просто показва, колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки...
Нищо чудно утре завършилите Харвард на Хот Дог и академиците на Русенско варено да назначат проверки в "Горкият" ресторант, защото да работиш с качествени продукти в тази страна е Грях!".
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук
Последвайте ни
Какъв шеф е това гюбре усрано бе
яж родопски калмари
Господин дебел шопар готвач, отвори сайта на който искаш магазин за продажба на храна в Англия и се запознай лично с цената на един рибай стек там.Между 6 и 12 паунда е целия стек, не 100 грама, господин дебел шопар готвач!
Аз лично ще си отрежа главата на центъра на Варна ако в един варненски ресторант има Блек Ангъс телешко месо внос от Шотландия, Англия, Аржентина или където и да е другаде.Всичкото телешко във Варна е от стрина Пена кравата и на бай Петко телето.35лв за 100 грама месо може да плати само такъв измислен лабадай като този шеф дебелак Боби слепока!
Пази боже сляпо да прогледа!
"Като няма хляб яжте пасти"...................олигофрен!
Тази торба с лайна, защо не се научи, че цените трябва ясно да се отразяват? Щом ги обявяват на грамаж да изпраща черпака си да ги претегли пред клиентите или поне да запише ориентировъчен грамаж. В касовата бележка на български език пише 14 БРОЯ, а не 14 пъти по 100 грама!!! КЗК трябва да се намеси за измамата.
ЗАЩО ТЕЗИ ПОСРЕДСТВЕНИ ГОТВАЧИ,РАБОТИЛИ В СТОЛОВЕ И БИРА СКАРА ,ДОШЛИ В СОФИЯ ОТ СЕЛА И ПАЛАНКИ ,ТРЯБВА ДА ГИ ВЕЛИЧАЕМЕ И НАРИЧАМЕ Ш Е Ф???
Ри Бай ли бе шефе? Ахахахахаахахахах...rib eye на английски, за теб, папуяк. Ти мисли, как да го напишеш на бг...
Тоя па, тупан тъп и нагъл
явно хората не са били предупредени, че ядат "специално" говедо ! От собствениците, тарикати, като самозвания шеф шопар...
Неграмотните индийци не могат да четат,ресторантът им виновен
Какви са тези цени. С какво са гледани тези животни. Тоя готвач се прави на велик. Българско месо искаме, а не вносно.
Ми ЯЖ го българското.
Ри Бай! Хахаааа, риб ай, неграмотнико нахален
Погледнах цените в "Bаton Rouge Grillhouse amp Bar: Ribs, steak and seafood" един от най известните за ресторанти за телешки стек в страна с огромни традиции в тази област (Канада) и такива цени там не виждам. Тази кръчма не е "Мишлен" ресторант за да има такива цени, а и "Мишлен" ресторантите не се предлагат порции с такива грамажи.
И аз ги погледнах, 16 унции рибай стек тегло с гарнитурата за в къщи е 50 долара. 16 унции са 453 грама, но това е цялата порция , освен месото има пълнен картоф, моркови, аспержи. Това са 66 лева , но консумацията в ресторанта е винаги по скъпа. Пак едва ли ще мине 80 лева. Това не оправдава ромеите, в менюто цената е правилно описана, а от клипа стана ясно, че сервитьорката им е обърнала внимание върху тази особеност на цената, ама те не я разбрали. Как да я разберат с тяхното ниво?
Тоя канадски ресторант не сервира мраморно телешко, като показаното на снимките от шеф Петров. То, между нас казано, съмнявам се и варненския ресторант да сервира мраморно телешко, то не трябва да е замразявано, трябва да зрее поне 28 дни в контролирана среда. Не ми е известно у нас да има такива уреди, телешкото или ще замръзне, или ще мухляса. Само веднъж съм ял такова, и то ме почерпиха, наистина е уникално, но цената му беше безумна даже спрямо варненската.
Те не я били разбрали на български, обаче ако беше им обяснила на английски ееехее, щяха да схванат, смешници. Но всичко е точно английската и холандската социална система плащат.
Шеф Борис Петров е образец на висша изтънченост и изискан вкус! Демонстрира истинско възпитание и отлични маниери! Шеф Борис Петров е национално богатство!
Шеф Борис Петров е образец на висша изтънченост и изискан вкус! Демонстрира истинско възпитание и отлични маниери! Шеф Борис Петров е национално богатство!
Хаха, абсолютно!
1. Сигурен съм , че говеждото в този ресторант е възможно найевтиното. 2. При предлагане с грамаж ти показват местото или ти казват ориентировъчно по колко гр. е единият стек. Сигурен съм, че тези са пльоснали някакво телешко за готвене и после са се направили на топ ресторант и са го кръстили РИ БАЙ (както го пише шеф глупака)
Този тъпак и расист го раздава!!! Къде са ДАНС и другите организации да го подпукат??? Ромите също са български граждани и за разлика от много българи, спокойно и без скандал си платиха извънземната сметка.
А бе тоя келеш за какви ни взема! Колко човека ще си купуват месо от 200лева?! От цяла България не повече от стотина! А и дали тия обирджии на морето биха взели такова за продан?! Трябва да са луди!Винаги се купува най евтиното,и се продава най скъпо! Идеята е за два месеца да вържеш годината,а и да останат я за скъпа кола,я за Дубай или просто за газарлък!
Няма варненска кръчма, която да не предлага КОБЕ стекове. И шеф тъпак, който пише РИ БАЙ, качил някакви снимки на премиум месо. Разбира се, че има и толкова скъпо, но със сигурност не и по крайбрежните ресторантчета.
Шеф Борис Петров да не ни учи какво да ядем как да го готвим............. НЕМАМ ДУМИ нахалство..... Не става нищо от този
Кой те у4и пак тебе?Яж каквото си иска6.Уважавайте мнението на другите особенно специалистите.Като иска6 яж яйца на о4и
по 120 лева са в бразилския и не са рей бан.ама не са и килограм така 4е нормално е ако наистина е мега яко
Колкото и да ме дразни тоя плазмод, прав е. Страшно тъпи к0пелета има в България, а интернет и съвременните технологии им дават поле за изява, така стават още поуверени в тъп0тията си, но са си все същите глуп@ци.
КАК МОЖЕ ДА СИ ТАКОВА ТЕЛЕ....ПРЕДИ 7 ЧАСА ПРОВЕРКАТА ПОКАЗА ЧЕ В ТОВА ЗАВЕДЕНИЕ МЕСОТО Е ГОВЕЖДО И Е ЗАКУПЕНО ОТ БЕРКОВИЦА ..ИМА И ТОВАРИТЕЛНИЦА ЦЕНАТА НА ЕДРО ПО ДОКУМЕНТ .....Е ...Е 8ЛЕВА И 70 СТОТИНКИ ВАС ВИ МАМЯТ ЗДРАВО А ВИЕ ГИ ЗАЩИТАВАТЕ КОЛАТА НА СОБСТВЕНИКА Е С 9898 МЕРЦЕДЕС МАЙБАХ РАЗБРА ЛИ СЕГА КАК БЕРКОВСКОТО МЕСО ЗА 10 ЛЕВА СТАВА 600
Бай Ганьо яж си сланината с лук и не се прави на шеф. Защо не предупредиха хората колко струва
Брато сланина с борж е уникално или руска пу6ена риба...Боб са6то е яко.Без комплекси и напред родолиубци
Шеф шибаняк, хората не са яли рибай!
Да се чете трябва. Внимателно. А не да фърляш къчове, я вижти ме стек ши ям. Яде ли сега големия гологлав стек ! Има такава приказка . Не може голям чеп да те сгада и да не те боли задника
Шеффф??, Ако беше Шеффф немаше да плюеш Клиент независимо кой и какъв Да поясня в добър, ама наистина добър ресторант биха учтиво ти обяснили какво поръчваш. Така че не си Шеффф , некакъв посредствен готвач, не кулинар готвач. Се че се увлякох с комента но не издържах.
Кв шеффф, деде! Калъв.. дано калъффите не ми се разсърдят:)))))
Шеффф??, Ако беше Шеффф немаше да плюеш Клиент независимо кой и какъв Да поясня в добър, ама наистина добър ресторант биха учтиво ти обяснили какво поръчваш. Така че не си Шеффф , некакъв посредствен готвач, не кулинар готвач. Се че се увлякох с комента но не издържах.
С две думи, НЕ ХОДЕТЕ по ЛАЙНОМОРИЕТО, там на всяка крачка ви дебне измама!!! Избора за нормална почивка извън него, при това на нормални цени е огромен!!!
И аз се бях набутал един път , само че с балканска пастърва. Имаше салтанати с избора на пастървата която трябва да избереш от импровизиран гьол, хващането и пред тебе и т.н. В менюто беше отбелязана за сто грама . Усетих се когато на сина му сервираха една която не се побираше в чинията, а на другите .... А със сметката всичко ми стана ясно. Платих спокойно като милионер/ вътрешно като поп/. Вече не правя такива грешки, ама геч.
Този провинциален селтак да си гледа джумерките и да не дава акъл за неща от които очевидно не разбира.
Бих искал да видя ценоразписа. Много е важно дали са ги измамили законно, или "по български". Не вярвам всеки ден да има хора които си поръчват стекове "риб ай". За подобна цена трябва да се прилага и подобно обслужване с подробно разяснение за приблизителна цена на порция.
Да,найредно си е да обяснят.Ако не можеш да го платиш какво правят?
Интересното е, че "ресторанта" беше празен. Само тия балъци се бяха набутали вътре. Явно му се носи славата. А и като го гледам тоя "стек", той 60 процента сланина. Това като го изпечеш нищо не остава. А донесоха ли кантар на масата да им премерят пържолите? Аман от "шефове".
Този неумит ЧИРПАК защо не се ГРЪМНЕ .Кой глупак ги титолова ШЕФ, какъв шеф ,те са готвачи слуги.Обществото е виновно В 1900гв България 80 процента от населението живее в селата Това онемява всио
Този пендел не вижда ли измамата Утре могат да пуснат касова бележка все едно че е яла цяла сватба 1400 броя защото цената е за грам
В ИСПАНСКИ МАГАЗИН СЪМ ВИЖДАЛ,ЧЕ ПЪРЖОЛАТА СТРУВА 27 ЕВРО.МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА Е НА РОМБОВЕ ,ЗА ДА СТРУВА,КОЛКОТО ПИШЕ "ШЕФА"!МЕСО ЗА СНОБИ!
Тоя не е никакъв шеф Петров, а това е боби кьоравия от 110то основно училище Стела Благоева кв. Захарна Фабрика.
Няма шефове в България. Има готвачи, които медиите твърде много рекламират. Глупако, към кои точно папуаси се отнасяш? От Индонезия или Папуа Нова Гвинея, искаш ли "расова дискриминация"? Боклук? Не се прави, че разбираш със скрийншотове от прехваления магазин "Вивенда", в който няма кой знае какво. Никога няма да имаш звезда и такива простаци като теб, защото не знаете как да се отнасяте с хората.
Този селяндур голям аристократ се оказа. Като е толкова скъпо, защо го сервират в ресторант тип столова? Пишете в менюто сто грама пържола, значи такава и слагайте в порцията,а те носят три пържоли и смятат 14!
Ti li si nai umniq ot vsi4ki be tapak,ne6to se vzema6 mn na seriozno..za6toto to4no tiq sa6ti glupazi te gledat teb i te pravqt izvesten,a xodi duxai supata ne pravi na mn interesen za6toto.si palen sme6nik
Никой не ги е карал тия боклучета от ресторанта да пускат такива мизерий от америката скапана по хубаво от свинската пържола няма да се затвори веднага това заведение
Живея в Торонто, Канада. Купувам си 40 унции (1 килограм и 134 грама) телешки стек Блек Ангъс Небраска САЩ за 72.48 канадски долара (96.04 лв), т.е. 84.69 лв за килограм. Яжте си го в Кочината за 200 лв за килограм. Да ви е сладко! https://ellasmeatmarket.ca/products/blackangusporterhousesteak?variant39420305211584и
Извинявам се, грешка в линка: https://ellasmeatmarket.ca/products/blackangusporterhousesteak?variant39420305211584
щастливия "канадец". Ами яж си телешко за 85 лева килограма. И бъди щастлив!
Ами ям си. Благодаря! А вие яжте по 200 лв и си кротувайте.
Ако можете да четете, става въпрос не за телешко изобщо, а за Блек Ангъс. За ваше сведение, животните от породата Блек Ангъс се отглеждат единствено и само във ферми в щата Невада, САЩ. Ако видите в линка, месото е сертифицирано, т.е. произхода му е гарантиран. Сертифицирането се осъществява за всяка партида от държавна организация в Канада и се показва при поискване от клиента. А на вас ще ви продават телешко по 200 лв., без никакъв сертификат, защото сте тъпи и прости.
Сгрешил съм, да се чете щата Небраска, САЩ.
Бляк Ангъс е порода. Отглеждат се и в Англия, Шотландия, дори и в БГ вече има стада, не е вярно че се гледат САМО в Небраска. А колкото до качеството, 12 степени на качество е категоризация има телешкото. В Костко( амер. Супермаркети) се продава предимно най низките 3 категории : ю ес ди ай селект, ю ес ди айчойс, и ю ЕС ди айпрайм.. най скъпите ( в спец магазини и сайтове) А5 марбле 12 ( кобе ) влиза в тази категория. Разликата в цените е огромна.
Бляк Ангъс е порода. Отглеждат се и в Англия, Шотландия, дори и в БГ вече има стада, не е вярно че се гледат САМО в Небраска. А колкото до качеството, 12 степени на качество е категоризация има телешкото. В Костко( амер. Супермаркети) се продава предимно най низките 3 категории : ю ес ди ай селект, ю ес ди айчойс, и ю ЕС ди айпрайм.. най скъпите ( в спец магазини и сайтове) А5 марбле 12 ( кобе ) влиза в тази категория. Разликата в цените е огромна.
Това е тип Блек Ангъс. Оригинала е само от Небраска, САЩ. Както и от породата Уагю, Кобе, Чпония има и австралийско тип Уагю. Моля, правете разлика. А в найдобрия случай стековете в кръчмата във Варна са от български тип, ако изобщо са Блек Ангъс.
Колко ли струва цялото говедо, от Аржентина или Австралия, може би колкото апартамен!
Койзнае от коя умряла крава от съседните села са взели месото и лъжат, че е "Небраска". Никой БГ тарикат не би дал такива пари за месо, което да му стои на склад. Виждал съм с очите си как ресторантьори купуват умрели животни ("мърша") за ресторантите си. Само в БГ е възможно подобно нещо нулев контрол. Този изцъкления "шеф" да го духа. В Гърция в пъти поевтино и ти сервират качествени неща, не боклуци. Личен опит. Не ходете на БГ черноморието и не си давайте парите на измамници.
Направо да ги ожалиш ресторантьорите... едвам връзват месеца завалиите!!!
И тоя голям маистор стана, пълен тъпънар е. За близо 30 години с ъм бил навсякаде в Европа но никъде не съм виждал за кило месо цена 100 евро. Дори сега на тези цени не съм виждал такива цени и в магазини със собствено производство.Били цигани, ами ти къкъв си .
Да го ла па ман гал Петров. Оня некъпания Али ... незнам какъв беше реве като вдовица за х й по ТВ. Да фалират майната им.
Измислени готвачи с надути до безобразие пиари, и неадекватно надценени благодарение на медиите, които лансират тарикатите, да не ни дават акъл и наклон на мненията!
Всичките сте сбирщина от селски мошеници, и де що балък ви падне, он.ождате го наред!
Ри Бай вероятно Блек Ангъс Небраска USA. Цената на това месо е 200лв за килограм в магазина, както в България, так...а и е цяла Европа хахаха.. в Омаха е 9 долара /паунд.. сигурно с Еконт патужа до Бг.. глупости говори тоя шопак
Блиц си правят глупостите и глупаците да им ги пишат
гюбре с мед за тоя шеф лайномет
ИМАМ ПОЗНАТ НЕ КАЗВАМ ПРИЯТЕЛ ...ХОТЕЛИЕР СЪС ОЩЕ 3 РЕСТОРАНТА ВЪВ ВАРНА....ПРЕДИ 2 ГОДИНИ КАЗА ЧЕ НАПРАВИЛ ГОЛЯМ УДАР...КУПИЛ 26 ГОДИШНО МЕСО ОТ ВОЕННИТЕ 4 ТОНА ДЪЛБОКО ЗАМРАЗЕНО...МЕСОТО БЕШЕ ЧЕРНО А ЦЕНАТА ЗА КИЛОГРАМ 1ЛВ 78 СТОТИНКИ..............ОТ МНОГО КАПИТАЛИЗЪМ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА..И БЪЛГАРИЯ ПОЧЕРНЯ
умрял готвач...лайновоз...че и неподготвен се изказва...аре на село...
ДГД! Яж си ти тъпия стек. Ама после си го и плати. Келеш.
Аба готвач,няма да обиждаш българите боклук смотан.ти хората за глупави ли ги имаш? Не можем да видим колко пари е тази телешка пържола ли? Ша ви ева мамата алчна,купувате месо от лидъл и кауфланд дето е на 30 г и искате да му вземете пари за едно теле ли? С кво ше докажеш че месото е от тая порода и е прясно,да не си го гледал това добиче лично.ша ва еееббааа и наглите "ресторантьори",да фалирате ви е малко.тоя некадърник и на експерт взе да се прави
Преди 23години,когато влязох за първи път в супермаркет в Испания,видях цена 1кг телешко за 3000песети,или 18евра.Преди 23години...