Кална вода потече от чешмите на ул. „Михалаки Георгиев“ в район „Южен“ на Пловдив. Преди час хората от квартала усетили, че налягането пада, пише "Марица".

По високите етажи водата даже съвсем спряла. „Позвънихме на ВиК и се свързахме с автоматичен оператор. Изрежда местата с аварии в града, но нашата улица я нямаше в списъка с авариите“, коментира Иван Димитров, който живее в квартала.

Човекът настоял и се свързал с оператор, който му обяснил, че няма данни за проблем. Мъжът пуснал отново чешмата и тя наистина проработила.

Но вместо вода потекла кална помия. „Имам заведение. С водата от чешмата захранвам и машината за кафе. Имам и филтър, но явно замърсяването е голямо. Спирам работа, защото не знам какво има в тази вода. Ще изтровим хората“,  ядосва се Димитров.

Преди време в интервю за изданието топ експерт обяснил, че качеството на водата във водосбора на река Марица, от която черпи ВиК-Пловдив, е много добро, но проблемът за крайните потребители идва от старите тръби и непрекъснатите аварии.

Шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов също настоя, че водата от тръбите е хубава и самият той пие от нея. В тази връзка хората от ул. „Михалаки Георгиев“ го поканиха на гости, за да изпият заедно по една чаша от калната помия, която са  налели  от чешмата.