В момента се продават над 12 места за нощуване край Кърджали – хотели, вили и къщи за гости, твърди брокер.

Продава се семеен хотел с панорамна гледка към язовир „Кърджали“, цена 999 000 евро, гласи една от офертите. Допълнителна информация – 1000 квадратни метра, 3 звезди, 28 легла, пише 24rodopi.com.

В туристическия комплекс „Белите брези“ нови собственици очакват 3 хотела, единият се продава за 2 милиона лева. Бивша резиденция от времето на тоталитарната власт е на тезгяха за 300 000 евро.

827 квадрата и 20 легла в Борш са оценени на 220 000 евро.

В областния център се продават 4 хотела, като сред предложенията е и „нов хотел, построен през 2020 година“.

Оферти има и за обекти в района на Перперикон, Пчеларово, Ардино, Летовник.

Но да се върнем на „Белите брези“ и да разкажем малко повече за комплекса.

На 18 юни 1960 г. в района е създаден туристически комплекс, а година по-­късно с помощта на жителите от близкия град Ардино е построена и първата туристическа хижа на БТС.

Разположен сред 3600 дка брезови гори, туристическият комплекс получава името "Белите брези". След като е установено, че въздухът в региона се отразява благотворно върху страдащите от белодробни и алергични заболявания, Министерство на народното здраве издава заповед, която превръща комплекса в курорт от местно значение.

През следващите години новосъздаденият курорт търпи бурно развитие и в пределите му изникват многобройни ведомствени хижи, почивни станции и бунгала с обща база от около 500 легла.

Туристическият комплекс разполага с магазин, ресторант и дори със собствена пощенска станция, а своеобразна оценка за качествата на местността е и появата на луксозна почивна станция за кадри на БКП.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук