Снимка на табела с надпис "Не масажирайте домата. Няма нужда. Не е измУрен. Благодаря!", поставена на Кооперативния пазар в Русе, предизвика множество коментари в социалната мрежа, пише dunavmost.com.

На кадъра се виждат домати, наредени на тараба, над които стои табела с "креативния" надпис.

Според някои коментатори табелата е забавна и креативна. Те смятат, че това е начин търговецът да се защити от клиенти, които обичат да опипват плодовете и зеленчуците, преди да ги купят.

"Идейно!" - пише Ива Петрова. "Това е един хубав начин да се избегне досадното месене на доматите."

"Ами за домата пише с големи букви, не ме мачкай, за краставицата, не ме масажирай" - пише Мими Василев.

Други коментатори обаче смятат, че табелата е обидна и показва грубо отношение към клиентите. Те смятат, че всеки има право да избере стоката, която иска, и че търговецът не трябва да се опитва да ограничава това право.

"Неприятно място за пазаруване: не може да пипаш, не може да избираш. Такива търговци има само на този пазар" - пише Иванка Йорданова.

"Там и да подаряват няма да отида, ужасно груби продавачи ужасно обслужване.... с парите си кепазе не ставам." - пише Стефка Ценова.

"Такива търговци има само на този пазар. Не само в големите вериги, във всички магазини за плодове и зеленчуци си избираш стоката, само на пазара не може" - пише Боряна Иванова.

Някои коментатори се подиграват с написаното на табелата, като например Мехмед, който пише: "Не е измУрен, само е Омрял."

Други се шегуват с българския език, като например Красимир Димитров, който пише: "Да живее българският език. Дай един супа да ти нарежа."

Снимката от Кооперативния пазар в Русе предизвика противоречиви реакции в социалната мрежа. Някои смятат, че тя е забавна и креативна, докато други я намират обидна и показваща грубо отношение към клиентите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук