Коледният дух завладя Созопол, след като в града грейна празничната украса. На тържественото за цялата община събитие кметът Тихомир Янакиев посрещна високи гости - зам.министъра на МРРБ Нина Стоименова, областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова, областния управител на Силистра Ели Тодорова и кмета на крайдунавския град д-р Юлиян Найденов и десетки жители на Созопол.

Събитието бе открито от две от джуджетата на Дядо Коледа, а вечерта бе наситена с много детски смях и широки усмивки на малки и големи, пише Флагман.


В музикалната програма се включиха група "Делфинче" от ДГ "Здравец" с ръководители М.Костова и Д.Владева и вокална група "Созополски гласчета" от СУ "Св.св. Кирил и Методий" с ръководител Б.Кръстева.

 

След традиционното отброяване от 10 до 0 пищна заря озари небето и светлините на новото коледно дръвче на Созопол, което за пръв път е поставено в центъра на площада, грейнаха.

Запалени бяха и новите още хиляди светлинки, които тази година придадоха съвсем нов и невиждан облик на коледен Созопол.

В близост до елхата е разположен коледният базар, който също има напълно нова визия и се радва на огромен посетителски интерес. Там, през декември и януари, жители и гости на морския град ще могат да се потопят в коледното настроение. 

Културните събития в Созопол продължават с Празника на осолената риба, който ще се проведе в неделния ден, 5-ти декември от 11:00 часа, на коледния базар.

 

Запалването на светлините поставя началото на отброяването на дните до Коледа и до края на годината.

В тези трудни времена очакването на коледно-новогодишните празници придобива още по-голямо значение, защото Рождество Христово олицетворява силата на вярата, а настъпването на Новата година ни дава надежда за промяна към по-добро.