66-годишният бургазлия Илия Николов, познат с прякора Маркуча, е затворникът, който тази сутрин издъхна след побой с друг в килията. Това твърди Флагман.бг, позовавайки се на свои източници.  

Той е излежавал присъда за кражба, но е добре познат на полицията и с други престъпления. 

През 2005 година Маркуча влиза в затвора за брутално убийство на жената, с която живее на семейни начала, а след това изхвърлил трупа й в река Ахелойска.

След като е излежал присъдата си, той станал добър майстор на кражбите, най-вече на автомобили, съобщи човек от Българово. 

„Живееше тук някъде до около 15-годишна възраст. Беше много невзрачен и свит като дете. Бяхме шокирани навремето, когато разбрахме, че е извършил убийство. Живя тук в Българово в дома на жената, която уби. Но за кратко.

След като извърши престъплението, влезе в затвора и повече не се е появил. Само узнахме, че досието му е набъбнало с кражби“, заявяват хора, които го познават. 

БЛИЦ припомня, че 66-годишният мъж издъхна тази сутрин след побой с 30-годишен пандизчия в бургаския затвор. Предстои утре да бъде извършена аутопсия, която да установи причината за смъртта му.

Едва тогава ще стане ясно дали се касае за убийство или за за здравословен проблем, довел до фаталния край. 

По непотвърдена информация 30-годишният пандизчия е опасен рецидив и изобщо не е трябвало да има достъп до другите затворници. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук