Има арестуван надзирател от Врачанския затвор заради намерения вътре пистолет, съобщава BulNews.bg. Днес преди обед на работното му място е бил задържан Димитър Асенов, за когото има доказателства, че е внесъл оръжието в помещението на доживотните.

В момента разследващите установяват причините за това грубо нарушение на правилника за работа на места за лишени от свобода.

Вчера в режимния сектор, където са килиите на следствените, доживотните и наказаните затворници, бе намерено огнестрелно оръжие. Пистолетът е бил увит във фолио и поставен на място, до което имат достъп доста от затворниците. По неофициална информация сигнал за наличието на оръжието е подал един от доживотните затворници, който обаче се обадил направо в София.Малко след това пристигнали проверяващи от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, които директно се насочили към скривалището, което било посочено от лишения от свобода.

Все по-актуален става въпросът за статута на сегашния директор на затвора Ангел Кабатлийски, който управлява изправителното заведение от повече от 20 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ