Стефан Петров – Машината, известен още от 2015 г. като член на новосформирана организация, зовяща себе си патриотична, с основно занятие да лови мигранти по границата ни в Странджа и бабаити по градските улици на Бургас, днес отново напомни за същността си с прессъобщение до медиите, въпреки че е служител на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, пише "Флагман".

Нещо повече, регистрира се миналата седмица и като кандидат за общински съветник, макар и от никому неизвестна партия, а близо 3 години издава и медия в интернет.

Ето с какво геройство излезе Машината тази сутрин /без редакторска намеса/:

"В следните редове участие отново има и моят колега Деспин Маринов, известен и като СМВ /Старият Морски Вълк/. Днес тръгваме с него да правим проверки, когато му звъннаха и казаха да отидем на околовръстното зад стадион "Черноморец", защото полицията имала нужда от съдействие от ИАРА за избягалите мигранти. Оказа се, че полицаите гонили лек автомобил с мигранти и ги спират зад стадиона, но няколко от тях бягат и влизат в тръстиките на езеро Вая.

Понеже там е тиня, вода и много тръстики, полицаите реагират адекватно като не тръгват след тях, а отцепват района. Искат съдействие от ИАРА да влезем с лодката и да ги търсим от водата, и колегите отидоха да взимат лодката. С Деспин тръгнахме към вкъщи да си взема гумения гащеризон и да вляза след мигрантите. Предложи ми да отидем до тях и той да се преоблече и да влезе с мен, но щяхме да загубим много време, че имаше и голям трафик, и решихме само аз да вляза.

Два пъти влизах да ги търся, но не ги намирах. Дойде полицай с куче и според него кучето ги надушило и били навътре, но кучето нямаше как да влезе, защото под водата има счупени тръстики, които са като шипове и могат да пробият гумения гащеризон, а какво остава за бос човешки крак или за лапа на куче.

Влязох за трети път като единият от полицаите ме насочи много добре и тръгнах в посоката, която ми каза. На два пъти затънах, защото тинята е до колената, а водата почти до гърдите ми, но все пак реших да стигна до края и ако не успея да се върна колегата Деспин да дойде с лодката и да ме извади през водата.

Вървях бавно и след броени минути ги видях петимата мигранти. Бяха почти до края на тръстиката, стоят във водата, уплашени, премръзнали. Обясних им на английски, че няма от какво да се притесняват, че на брега има полиция, че могат внимателно и спокойно да излязат.

Няколко минути им говорих и накрая се съгласиха и тръгнаха, а аз вървях след тях. Изведох ги на брега при полицаите, дадохме им малко храна и вода, и си тръгнахме. Важното е, че нямаше инцидент и всичко мина добре. Благодаря на полицаите за адекватните действия и помощта, която оказаха, както и на кучето, което показа, че е изключително добре дресирано и с невероятен нюх."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук