Катерът „Надежда“ на ИА „Морска администрация“, който се ползва при извънредни ситуации в акваторията на Бургас, акостира в събота вечерта около 20:30 часа на остров „Св. Анастасия“ след подаден сигнал на телефон 112 за възникнал инцидент, пише Флагман.бг.По това време от други два туристически кораба на най-популярната дестинация в региона били слезли около 100 пасажери между, които областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова, дипломатически лица, национални и местни политици, културтрегери от цялата страна. Те били на острова, за да уважат спектакъл на Симфоничния оркестър на Бургаската опера.

Гостите дори не усетили как полицията се справи с крайно неприятен инцидент, предизвикан от настанена в луксозния апартамент на острова софиянка. Тя била арестувана и отведена с белезници на катер „Надежда“, след като е налетяла на бой срещу чужди граждани на малкото плажче при самия пристан.


Арестувана е агресивна столичанка, която обидила на расова основа и опитала да бие чужди туристи


За тези пет шезлонга е воювала 43-годишната В.А. – много пияна и агресивна

Около 19:30 часа в събота 44-годишната столичанка В.А. слязла по бански при релаксиращите петима чужденци от Германия и започнала да ги напада на расова основа, псувайки и сочейки с крайно неприлични жестове.

Грабнала хавлиите от шезлонгите и крещяла, че районът и принадлежи, тъй като била редовна посетителка на острова. Поведението й било такова, че се наложило веднага да се повика полиция чрез телефон 112. Причината била, че В.А. била бивша спортистка, добре сложена, а и тази вечер била прекалено превъзбудена заради изпита преди това цяла бутилка джин.

Флагман.бг засне част от впечатляващата за културата ни вечер, както и даването на показанията на три от немските жертви, за които бе повикан и професионален преводач.

В.А. била изведена по най-деликатния начин от острова, така че никой от гостите не разбра за огромния проблем.

Вижте повече за екшъна във видео:ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!