Откритата преди месец мъртва ученичка във Велико Търново се е самоубила. Към това заключение водят доказателствата и свидетелските показания, събрани при разследването на трагедията, пише "Борба". 

Заключението на съдебно-медицинската експертиза е за травми от падане от високо.

По тялото на мъртвото момиче не са открити следи от насилие. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в старата столица, под чието наблюдение се води разследването на смъртта на 15-годишната Ипек.

Тялото на момичето бе открито на 7 юли около 18:30 часа под скалния венец на Дома на алпиниста във Велико Търново. По-рано същия ден тя е била обявена за издирване, след като близките й алармирали полицията, че не се е прибрала. Девойката е от великотърновското село Ресен и е учела в Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов“.

В района на трагедията е намерен скъсан на дребни части международният паспорт на момичето. То е видяно за последно около 7.30 часа във фаталния ден в Горна Оряховица. Тогава девойката се е срещнала със своя приятелка.

Близките на Ипек обвиниха за смъртта й 41-годишен мъж, с когото ученичката е имала връзка. Разпитаните по случая таксиметрови шофьори и свидетели са заявили, че в злополучния ден момичето е било само. Не е било придружавано от друг човек и вероятно е било решило да сложи край на живота си, като се е хвърлило от скалите.

Няма заподозряно и задържано лице за смъртта на ученичката.