Жълт код за жеги мори пловдивчани днес. Смъртоносният пек изпразни града в следобедните часове, но и отвори работа за спешните медици.

Лекарите са се отзовали на четири сигнала за колабирали граждани в обедните часове. Припаднали на улицата са двама мъже и две жени, съобщава "Марица", позовавайки се на Районната координационна централа на Центъра за спешна медицинска помощ. 

40-годишна жена се свлякла на улицата в пловдивския квартал "Столипиново". Прилошало ѝ докато вървяла и паднала на тротоара. Свидетели на случилото се веднага се обадили на телефон 112 и до минути на място дошла линейка. 

Малко по-късно линейка хвърчала и за 60-годишен пловдивчанин на ул. "Петър Динеков", който се свлякъл на земята и колабирал заради жегата докато се разхождал. Пак минувачи подали сигнал и извикали помощ. 

За още двама са викани линейки, като единият сигнал  е от преди броени минути за колабирал на бул. "Шести септември". 

И четирите жертви на адския пек са откарани в болница за прегледи. 

Жълт код за жеги е обявен и за утре, когато термометрите направо ще се пръснат. Медиците съветват в часовете със силно слънце да се избягва излизане навън. Ако това е неизбежно, да се пият много течности и да се носят светли дрехи. 

"Да си стоят на климатиците вкъщи и да не излизат, особено възрастните хора. Очаквахме повече сигнали, но дай боже да са по-малко и хората да се вслушват в съветите ни", коментира дежурният в спешната централа.