БДЖ превозва пътниците от Хисаря до гара Калояново и обратно с малки и неудобни автобуси. Това се посочва в публикация на Иван Пенев в социалната мрежа Facebook.

Мъжът отбелязва, че често има правостоящи хора, а тези, които носят багаж със себе си, са принудени да го оставят в краката си, което прави пътуването крайно неудобно.

Иван Пенев се надява кметицата на Община Хисаря да вземе отношение по проблема. Той настоява Ива Вълчева да изиска от БДЖ по-голям автобус, в който пътниците да се чувстват комфортно.

"Мисля, че г-жа Ива Вълчева като кмет на Община Хисаря може да изиска от БДЖ – Пловдив по-голям автобус", написа той.

Миналата седмица в медиите се появи информацията, че БДЖ преустановява влаковото движение до Хисаря. 

Превозът вече се извършва само с автобуси – първо от Централна гара Пловдив до Филипово, после оттам до Калояново с влак и от Калояново до Хисаря отново с автобус. Причината за това е пренасочването на електрически композиции към столицата.

Тодорка Иванова написа в коментарите под публикацията на Иван Пенев, че назад във времето често са спирали влака за различен период от време, но винаги е бил пускан голям автобус.

"В това бусче пътниците са натъпкани като стадо овце. В отговор на увеличението на цената на билетите, БДЖ предлага тези удобства на пътуващите пътници. Има пътуващи работници, има и пътници, които отиват или се прибират от почивка в Хисаря и е безкрайно неприятно за всекиго да пътува по този начин. Може би трябва да направим подписка, за да обърнат внимание височайшите господа на БДЖ", допълва тя.

"От БДЖ направо се оляха. Не стига, че ни взеха мотрисите и ги закараха в София, ами и няма как да се предвижваме. Как е възможно така да я караме? Под всякаква критика е!", написа друга възмутена жена.

Пътуващи по направлението са на мнение, че от БДЖ се подиграват с тях и се надяват компетентните контролни органи да се самосезират.

"Ужасно стана това пътуване. Този микробус не е за тази цел. Споделяме, докато не е станало късно. До Пловдив се пътува 2 часа. В Калояново се чака много. Дано скоро приключи този ад!", надява се Мариана Петкова.