Победителят от първия сезон на "Биг Брадър" Здравко Василев изригна в мрежата срещу цените за паркиране в Царево. 

"Ако досега съм посещавал вашето прекрасно градче дори без причина, то днес ми дадохте категорична причина дълго време да го избягвам", написа той в профила си във Фейсбук. 

"Разбирам, че паркирането е сериозен проблем навсякъде, но 4 (четири) лева на час за паркиране на улицата (дори боя не си бяхте направили труда да купите) никъде до сега не бях плащал!!!

Пожелавам ви успешен сезон и знаейки, че почти нищо от тези пари няма да влезнат в общинската каса, още веднъж да пожелая на печелившите честито!", добавя той. 

Уважаеми приятели от гр.Царево. Ако до днес , дори без причина съм посещавал прекрасното ви градче то днес ми дадохте...

Публикувахте от Zdravko Vasilev в Неделя, 26 юни 2022 г.

„Видях на места в града табели „Платен паркинг“. Момчето за платената зона дойде веднага с велосипед и до тук нищо необичайно – искаш да паркираш на удобно място – струва пари. Но впоследствие разбрах, че цената е 4 лв. на час – невиждана дори за София сума. А дори боята по асфалта не беше подновена“, каза пред Флагман.бг Василев.

Той подчерта, че е добре запознат с това, че паркирането е сериозен проблем за всички курортни градове и градчета по Черноморието.

„Но такава цена никъде не съм виждал – нито в София, нито в Слънчев бряг. И това не е за паркинг, а за място на улицата, което дори не е обозначено правилно“, коментира още Здравко Василев, който е добре запознат с това какви са нагласите на туристите, тъй като от години държи хотел и ресторант в съседно Приморско.

Той е крайно разочарован от случилото се днес с него в Царево и според него точно това отношение може да се окаже фатално за летния сезон тази година.

Фискалният бон е издаден по обед днес на ул. „Христо Ботев“ в града.