Делото за обявяване в несъстоятелност на превозваческата фирма „Градски транспорт” - Пловдив, ще продължи на 13 октомври.
Състав на Пловдивския окръжен съд разгледа в закрито заседание днес претенциите на шестимата кредитори на дружеството, предаде кореспондентът на БЛИЦ в града. Най-големият кредитор е петролната фирма „Векта“, която претендира за вземания в размер на 600 000 лева. Кредиторите поискаха да се назначат нови шест финансови експертизи, които трябва да уточнят пълния размер на дълговете. Задълженията трябва да се изплатят от правоприемника на бившата общинска фирма. Съдът уважи исканията на кредиторите.
Мажопитарният собственик на транспортната фирма Ангел Батаклиев заявил пред магистратите, че придобил фирмата на 12 юли 2007 г. при заварено положение. Той твърди, че веднага е пристъпил към изпълняване на основното обещание – изплащането на просрочените тогава заплати на работниците в „Градски транспорт”.

Блиц припомня, че „Градски транспорт“ - Пловдив бе обявен за неплатежоспособен след иск на фирмата за търговия с горива „Векта”. 67% от транспортната компания е частна собственост, а останалите 33 на сто са общинска. /БЛИЦ