Откакто отвлякоха сина и снахата съм на сънотворни, споделя бащата на Ангел Бончев.
“След отвличането на Ангел почти не съм мигнал. Сънят не идва. Опитвам със сънотворни, но и от тях полза няма. Всъщност, това е без значение, защото моята грижа и мъка е само съдбата на моя син!”, изплака пред репортер на “БЛИЦ” Бончо Аврамов. 76-годишният мъж е баща на Ангел Бончев, злощастния президент на ПФК "Литекс".

“Доскоро в моя живот смъртта бе най-страшното, което можеше да ми се случи. Отвличането на Ангел обаче е по-ужасно и от нея. Не мисля, че ще го преживея!”, изплаква белокосият пенсионер, който приема нашия екип в двукатната си къща с две кучета, черна котка и няколко пилци в село Микре, откъдето е родом и шефът на "Литекс комерс" АД Гриша Ганчев.
Бончо Аврамов няма обяснение как и защо точно синът му е станал мишена анонимните похитители. Няма отговор и защо полицията вече повече от 50 дни ги държа със съпругата му Величка в неведение около участта на рожбата им. "Все едно, че сме мъртви за тях. Никаква заинтересованост от страна на МВР за сигурността ни, дори телефоните ни изключиха. От медиите научихме както за отвличането и връщането на Ангел, така и за похищението на Камелия, снаха ни. За двамата ми внука знам само че са скрити някъде, разделени са един от друг и нищо повече! Може би така е редно, но поне биваше да ни разяснят положението", реди съсипаният баща.
Той признава, че единствен Гриша Ганчев звъннал на съпругата му с готовност да им се притече на помощ. "Величка обаче се разплака и връзката прекъсна...", довери бай Бончо, който за последно се видял с рожбата си след финалния мач на "оранжевите" за тази година.
Бончо Аврамов признава с разтреперан глас, че

се страхува за живота на Камелия.

"Тя е по-крехка по характер от Ангел. Мек човек е и едва ли би издържала, ако ония изверги рекат да правят с нея онова, което са вършили с момчето ми... Нейните родители са от Драгоман. Баща й е починал, майка й обаче е жива. Тя е била учителка, в момента и живее в София. Дано има сили да издържи изпитанието!.."
"Като слушам новините, съм с впечатлението, че Камелия е жертва на полицейска грешка. По начина, по който е отвлечена, ме кара да мисля, че

в МВР някой знае, познава похитителите...

Нямам думи да коментирам действията на МВР в този случай”, заяви в неделя пред наш екип Величка Аврамова. В момента майката на Ангел Бончев домува сама във вилния семеен имот източно от Ловеч.
Тя отрича някой от ВМА да я държи в течение как върви лечението и възстановяването на сина й. Черпела информация за здравословното му състояние само от медиите. Бившата работничка на ловешката кожарска фабрика "Велур" също като мъжа си се разплаква от притеснение по Камелия. "Дано да издържи, миличката...

Представяте ли си какво може да й се случи на една жена сред такива зверове.

Нямам представа дали Ангел с оглед на моментното му състояние знае какво е сполетяло Камелия...", каза Величка Аврамова, която не крие, че Бог я е дарил със силен характер.
"За мене МВР е едно нищо, ето това бих казала на вътрешния министър Миков, ако съдбата ме срещне някой ден с него. Какво бих могла да мисля друго за полицията, когато допуснаха снаха ми да стане първата отвлечена жена в България! Сигурна съм, че в МВР знаят кои са похитителите на Ангел, какви са, всичко знаят за тях, но, това е - каквато е държавата ни, такава е и полицията", заяви Величка. И отсече - насилниците на Бончеви заслужават само едно - да бъдат обезглавени.
Тя довери как днес я крепи на белия свят само мисълта, че синът й е жив. "Съгласна съм и крака, и ръце да няма, но да е жив. Къде ли не ходих да се моля за него - и по черкви, и по манастири... Страшно ми е и сега да го призная, но,

аз 50 дни мислех, че Ангел е убит.

Казвах го на Камелия, но тя го отричаше...", заяви жената. Величка споделя, че още не е виждала сина си, който е настанен в МВР болница в София. “Наши близки са около него в болницата - те не ми позволиха да отида. Казаха, че чак след седмица ще мога да го видя”, бърше сълзите си леля Величка. Казва още, че няма никаква информация за снаха си, тъй като й бил прекъснат телефонът - от кого, не знае. "Утре може да отвлекат деца и ние сме безсилни. Как ще се живее с такава несигурност", изпраща ни с въпрос Величка Аврамова.
За последно тя се чула със сина си вечерта, преди да изчезне. Ангел й звъннал и й казал, че отива да гледа мач при приятели. "Рече ми: “Велонти - той така си ми казва, имаш ли нужда от нещо?”. Отговорих, че не - и това беше", разказа още майката.ДЪРЖАЛИ БОНЧЕВ В ПЕЩЕРА КРАЙ САНДАНСКИ?

Според една от версиите Ангел Бончев е бил държан и измъчван в склад близо до Княжево. Друга обаче гласи, че той е прекарал 50-дневното си пленничество в пещера край Сандански и е бил преместен в къща в столичния квартал “Княжево” непосредствено преди да стане предаването на откупа.


Ексдепутатът и приятел на семейството Георги Петров:
В МВР ИМА КЪРТИЦИ!

"Случаят "Бончев" подсказва за къртици в МВР! Справянето с тях е една от водещите задачи пред новоназначения вътрешен министър Миков", коментира пред информационна агенция БЛИЦ бившият хазартен бос и ексдепутат Георги Петров. Той е съсед на родителите на Ангел Бончев във вилната зона “Липака” над Ловеч и добър познат на отвлечения президент на ПФК "Литекс".
Според него отвличането на толкова известна личност като Ангел било само белег, че у нас държавността я има само на книга. "Няма нищо лошо, ако МВР, за да се справи с поредицата от отвличания, се поучи или потърси практическа помощ от западните служби, които успяха да ликвидират дори "Червените бригади", заключи зам.-шеф на БЗНС "Пинчев", който преди десетилетия е работил в ръкавичарския цех на ловешката кожарска фабрика "Велур" заедно с майката на Ангел Бончев.


АНГЕЛ СЕ СРЕЩНАЛ С ДЯДО ГЕНАДИЙ ДНИ ПРЕДИ СМЪРТТА НА ИГУМЕНА

Ангел Бончев и игуменът на Троянската обител Мелнишки епископ Генадий се срещали на четири очи малко преди единият да бъде отвлечен, а другият да предаде Богу дух, научи наш репортер. Негово Преосвещенство издъхна в края на май т.г., а дни преди неговата смърт шефът на ПФК "Литекс" бе отвлечен.
Според посветени дядо Генадий и футболният бос разговаряли в София седмици преди фаталната и за двамата последна 10-дневка на месец май. Срещата била поискана от игумена.