Стилиян Жеков, който е обвиняем за убийството на двадесет и три годишният Константин Щерев от Стара Загора, станало в събота в Морската градина на Варна, получи най-тежката мярка за неотклонение от Варненския окръжен съд - “задържане под стража”.
Съдът е аргументирал решението си, като се е позовал на гласни доказателства, водещи до обоснования извод, че именно посоченото лице е автор на убийството по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Извършителят на престъплението е с чисто съдебно минало, но интензивността на нападението, извършено в гръб, броят на ударите, който се оказва значително по-голям от първоначално установения и изразената агресия на действията му са мотивирали съда да прати убиеца зад решетките, коментира Бангиева. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи причината за смъртта, допълни тя. 
На 9 август на крайбрежната алея в Морската градина Константин Щерев се опитал да заговори момиче което го заплашило, обяснявайки му, че ще извика свой приятел, който да му каже, че няма право да говори с нея. Няколко минути по-късно младежът, вървейки по алеята, бил нападнат в гръб от непознат, който му нанесъл побой, в резултат на който младият мъж от Стара Загора починал на място. /БЛИЦ