Днес в 10 часа сутринта Бургаският окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на 49-годишния Евгени Ганев. На 5 август в 6,10 ч. сутринта пред бистро “Бохеми” в Бургас той уби на място 23- годишния Тодор Стоев.
На екс-полицая Евгени Ганев вероятно ще бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство и съдът ще му поиска постоянна мярка "задържане под стража". Ганев е наел двама адвокати, които ще го защитават.
Въпреки, че екс-полицаят дълго време отричаше, че е стрелял и убил на място младежа, от записите на камерите на ОББ станало ясно, че Ганев е убиецът на Тодор Стоев и че началникът на РПУ- Приморско Красимир Димов е бил на мястото на убийството. Въпреки, че е действащ полицай, Красимир Димов “забравил”, че се явява ключов свидетел на жестокото деяние и е длъжен да даде показания. Вместо това веднага след кръвопролитието той избягал от местопрестъплението, за да не бъде разпитан. Димов от два дни не отговаря на мобилния си телефон. Не е и на работа в РПУ-то в Приморско. Негови колеги заявиха, че Димов си е взел болнични и е бил разпитван само веднъж- в деня на убийството. В близките дни на национално ниво ще се реши дали той ще остане на поста си или ще бъде отстранен от длъжност. Родителите на загиналия Тодор ще поискат за убиеца на сина си доживотен затвор без право на замяна, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас. /БЛИЦ